Siyaset Resepsiyonda sürpriz temas
Paylaş
Resepsiyonda sürpriz temas

Erdoğan, BDP'lilerle KCK ve Avcı operasyonlarını değerlendirdi: "Avcı ile ilgili bir şey varsa, bağlantıları araştırılmak durumdadır" "Şimdi durup dururken yoldan geçen birisini almıyorlar" "Uzun süren davalarda suç yargıda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Meclis'in 23. dönem 5. yasama yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyondan ayrılırken karşılaştığı BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Muş Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık ve BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ile ayaküstü sohbet etti.

Çok olumlu iklim var Erdoğan'ı karşısında gören Sakık, ilk olarak "Çok olumlu bir iklim var" dedi. Sakık'ın bu sözlerinin ardından Demirtaş, "Tabi biz bir yandan bunun için uzlaşırken. Bugün (dün) yine Urfa'da KCK'lılara yönelik operasyonlar var. Gözaltılar var. Yine siyasi operasyonlar var" diye konuştu. Demirtaş'ın bu sözleri üzerine, Erdoğan, "Siyasi operasyon olmaz" karşılığını verdi.

Demirtaş'ın "3 yıldır orada çalışıyor" sözleri üzerine Erdoğan, "Ama niye alınıyor. Niye alınmış?" diye sordu. Demirtaş, "Şüphesiz ki bunlara da bakacağız ama" sözleri üzerine Erdoğan, tekrar araya girerek, "Niye alınmış?" ifadesini yineledi.

Haberin Devamı

Avcı üzerinden operasyon yapılıyor Sözü alan Birdal ise, "Şimdi Hanefi Avcı üzerinden bir operasyon yapılıyor. Örneğin, ne ifade ettiniz 'referandumdan sonra demokratikleşme, özgürleşme olacak' dediniz. Bunun karşılığı olmalı sayın Başbakan" diye konuştu. Birdal'ın bu sözleri üzerine Erdoğan, şunları kaydetti: Yoldan geçen birini almıyorlar "Şimdi bir şeyi gerçekçi göreceğiz. Şu anda yargı, bunun yanında yürütme olarak eğer böyle bir operasyon varsa bu operasyon kim vasıtasıyla yapılır. Yargı bir talimat verdiği zaman, talimatın gereğini yürütme yerine getirmek durumundadır. Şimdi burada eğer Avcı ile ilgili böyle bir şey varsa, 'onun bağlantıları nelerdir?' Bunların hepsi araştırılmak durumdadır. Şimdi durup dururken yoldan geçen birisini almıyorlar değil mi?" Görüşülür, konuşulur Erdoğan'ın sözleri üzerine Birdal, "Sayın Başbakan tutukluluk cezaya dönüşüyor. 17-18 ay yatılıyor. Ve sonra da atlanıyor" dedi. Erdoğan da hiçbir yerde suçsuz olan bir kişinin tutuklanması veya gözaltına alınması sürecine hoşgörüyle bakmanın mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Geciken adalet noktasındaki tavır zaten belli bir tavır. Hiç kimse zaten geciken adaleti savunamaz. Öyle dosyalar var ki 18 sene 20 sene süren dosyalar var. Hala neticeye bağlanmamış. Şimdi bunun suçu siyasiler mi? Burada suç yargıda. Ama bu noktada yine dediğim gibi arkadaşlara nasıl görüşüldüyse oturulur, konuşulur, bu süreçlerin kısaltılabilmesi için neler yapılabilir, bunların üzerinde durulur. Adımlar atılır."

Haberin Devamı