Gündem Reşadiye'de şüpheli iki araç

Reşadiye'de şüpheli iki araç

Paylaş
Reşadiye'de şüpheli iki araç

Reşadiye'deki terör saldırısının yaşandığı gün Sazak Köyü istikametine giden ve dönen araçlar güvenlik kamerası kayıtlarından incelemeye alındı

İlçe girişindeki kavşağı kontrol etmek amacı ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile yakınındaki bir akaryakıt istasyonunda bulunan güvenlik kamerası kayıtları polis ve jandarma ekiplerince alınarak incelemeye tabi tutuldu.

Olay günü ve öncesinde güzergahtan geçen araçlar tek tek incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda 60 plakalı bir minibüsün olay günü 3 kez aynı bölgeden geçiş yapması dikkat çekti.

Bir başka araç ise 34 plakalı Renault Megane marka bir otomobil oldu. Kamera kayıtlarındaki plakalardan yola çıkarak yapılan sorgulamada otomobilin üzerinde taşıdığı ve 34 rakam grubu ile başlayan plakasının sahte olduğu ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine yol kontrolleri artırılırken, güvenlik kayıtlarından yola çıkarak diğer illere de bu iki araçla ilgili bilgi verildi. Bölgedeki kamera kayıtlarının 10 gün öncesine kadar olan gürünteleri incelemeye alınarak bu iki aracın başka tarihlerde de geçiş yapıp yapmadığı kontrol ediliyor.

Reşadiye İlçesi yakınlarında jandarma ekipleri de yol kontrollerini sıklaştırdı.

'Araç delik deşik olmuştu'

TOKAT/DHA