Gündem Reşadiye baskınına sürpriz tutuklama

Reşadiye baskınına sürpriz tutuklama

Paylaş
Reşadiye baskınına sürpriz tutuklama

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınan Gökköy muhtarı H.İ., tutuklandı

Reşadiye'nin Sazak Köyü yakınlarında 7 Aralık tarihinde ilçeden dönen askeri aracı bir grup PKK'lı terörist tarafından pusu kurularak düzenlenen saldırıda 7 asker şehit olmuş, 3 asker ise yaralanmıştı.

Hain saldırıdan sonra sürdürülen kapsamlı soruşturma kapsamında ilçe yakınlarındaki hidroelektrik santrali inşaatında çalışan 10 işçi ile ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gökköy muhtarı H.İ., teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddiası ile gözaltına alındı.

10 işçi yapılan sorgulamaların ardından serbest bırakılırken, olayla ilgili bazı sorulara çelişkili cevaplar veren köy muhtarı H.İ. jandarmadaki sorgulamasının ardından dün akşam savcılığa sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından da sorgulanan H.İ. nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemede bu sabaha erken saatlere kadar devam eden sorgulama işlemi ardından muhtar H.İ. yardım ve yataklık iddiaları ile tutuklandı. Gökköy'ün saldırının gerçekleştiği yere yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunduğu bildirildi.