Yaşam Renklerin etkisi

Renklerin etkisi

Paylaş
Renklerin etkisi

Bir renk eğer seviyorsanız muazzam bir iyileştirme gücüne sahiptir, sevmiyorsanız da gerçek bir enerji yoksunluğuna sebep olur, enerjinizi emer

Renk evrensel bir dildir, duyguları, şekilleri, kültürleri harekete geçirir ve yaşamın fonunu şekillendirir. Hayat hem enerji veren hem ruhu yükselten renklerle zenginleşir. Bir renk eğer seviyorsanız muazzam bir iyileştirme gücüne sahiptir, sevmiyorsanız da gerçek bir enerji yoksunluğuna sebep olur, enerjinizi emer.

Yaşam alanlarımızdaki renklerin etkisini keşfedin ve varlıklarına nasıl tepki verdiğimizi… Doğal hayattaki renk ve dokunun nasıl da rehberiniz gibi olabildiğini değerlendirin, göz önünde bulundurun. Renk parlak ve göz alıcı ya da sakin ve dinlendirici olabilir, her birimiz renklere kendi kişisel tepkilerimizle doğduk. Eğer bir renk sizi rahatsız ediyorsa, kurtulun ondan. Renk güçlü ve kişiseldir ve her biri ayrı eşsiz ton paletine sahiptir.

Çekici bulduğunuz renk paletinde kalmaya dikkat edin ve renk tercihleriniz her günü keyifle geçireceğiniz atmosferi yaratsın…

Yiyeceklerin vücudunuzu beslediği gibi renkler de ruhunuzu besler. Hangi renklerin favorileriniz olduğunu belirleyin. Bir rengin duygusunu almak için illa ki tüm duvarlarınızı o renge boyamanıza gerek yok. Kumaşlar, vazolar, lambalar, çiçekler gibi parçaları bu renklerde seçebilir ve onları gözünüzün önünde bir yerlere yerleştirebilirsiniz. Ufak detaylar mekanı kendinden emin bir dokunuş ile değiştirmeye yetecektir.

Renkler ruh halini değiştirebilir

Renklerin ruh halimizi değiştirebilecek kadar güçlü bir psikolojik etkisi vardır. Bazı renkler iyileştirici, arındırıcı, bizi iyi ve mutlu edenler olarak değerlendirilirken, bazıları melankoli gibi negatif etkilere sahiptir.

Evde kullanılan çiçeklerin renkleri bile ruh hali değiştirmeye sebep olabilir, mesela sarı bir çiçek demeti parlak ve mutlu bir ambiyansa sebep olurken, beyaz ya da yeşil aranjmanlar sükunet ve huzur yaratır.

Sarı: Spektrumun en mutlu rengi. Renk çemberinde, sarının karşıtı menekşe rengidir ve sarıyı mor ya da mavi ile karıştırmak iyi bir tercihtir.

Portakal rengi: Gösterişlidir, renk spektrumundaki en sıcak renktir. Kullanmak için zorlu olabilir ama sonuçlar bir karnaval havası yaratacaktır. Parlak turuncuyu canlı kırmızılar ve sarılar ya da zengin bordo ve koyu mor ile karıştırmak akıllıca olur. Turuncu ve mor neşeli bir çifttir.

Pembe: Pozitif ve mutlu bir renktir; mor ve kırmızı ile doymuş bir tondur. Eğlenceli ve uçarıdır.

Mavi: Temel soğuk renklerdendir. Gökyüzü mavisi, güvercin grisi, açık kahverengi ve saf beyaz ruhu dinginleştirmek için son derece huzurlu bir ortam yaratır. Banyolar, yatak odaları ve oturma odaları için uygun kombinasyonlar oluşturacaklardır.

Lila: Koyu tonlardaki ahşaplar yerine beyazla daha çok yakışır. Desenli, özellikle de çiçek desenleri yerine düz renklerle kullanılmalıdır.

Eflatun: Eğer temiz ve sakin bir atmosfer istiyorsanız kullanın. Eflatunun her tonu ve leylak rengi, gümüş takımları ve gri-yeşillerle son derece zarif görünür.

Yeşil: Son derece dinlendiricidir. Dekorasyonda merkez renktir; doğa ve denizle bağlantılı, bu yüzden de insanların birlikte yaşamakta en rahat ettiği renklerden birisidir. Her zaman duvarları ısıtan ve ruhları yücelten bu renk içinde yıkanmak ya da yemek yemek son derece doğal gelecektir, olması gerektiği gibi. Süslü döşemelerden çok, sade ahşaplarla ya da boyanmış mobilyalarla uyum sağlar.

Beyaz: Gri-beyaz, kemik beyaz, kirli beyaz gibi beyazlarla kullanılan saf beyaz temiz ve tazeleyici bir ortam yaratır. Her zaman saf ve hoş görünen, kalabalık dekorasyonu ve yoğun düşünceleri nötrleyen bir renk.

Krem: Bir tutam sarının katıldığı beyaz demektir. Dinlendirici ve aynı zamanda zariftir. Neredeyse tüm renk grupları ile uyum içindedir.

Kırmızı: Pasiften çok aktif, dinlendiriciden çok tahrik edici. Ateş ve tutkunun rengi, enerjinin, ruhun, gücün, gücün, cinselliğin ve tehlikenin rengi. Hem aşk hem nefreti sembolize ediyor.Zengin kırmızı bereketli ve besleyici, etkileyici ve çekicidir..

Dram için kırmızı, tutku için mor, duygu için gül

Bakır rengi: Sonbaharın muhteşem renklerini sembolize eder. Bordo, kahverengi, koyu mor ve koyu kırmızılar ile çok yakışır.

Koyu mor: Son derece sofistike bir renktir. Siyahla yakın bağlantısı olduğu için, ışığı emer. Viktoria dönemine ait bir asalet için gri ile eşleştirin. Ayrıca limon yeşili ile kontrast oluşturur ve taze, modern bir görünüme kavuşur. Tek başına bir nebze melankoliktir hatta.

Bordo: Zengin ve sofistike bir renk.

Gümüş: 2000’in başından beri moda ve dekorasyon için sıklıkla tercih edilen anahtar bir renk haline gelmiştir.

3

Haberin Devamı