Spor Real Madrid işi erken bitirdi

Real Madrid işi erken bitirdi

Paylaş
Real Madrid işi erken bitirdi

Şampiyonlar Ligi'nde Emmanuel Adebayor'un iki gol atararak geceye damgasını vurduğu maçta, Real Madrid, Tottenham'ı 4-0 yendi

Tarihinde ilk defa oynadığı Şampiyonlar Ligi'nde sürpriz bir şekilde çeyrek finale çıkan Tottenham, Avrupa tecrübesi en fazla olan takımlardan biri olan Real Madrid'e konuk oldu.

İngiliz ekibi, İspanyol devine karşı fazla dayanamadı. Henüz dördüncü dakikada Real Madrid öne geçti. Mesut Özil'in kullandığı kornerde, ceza sahası içinde bomboş kalan Adebayor topu kafa vuruşuyla sol alt köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

CROUCH TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKTI

Yedinci dakikada Tottenham'ın dev golcüsü Peter Crouch, Sergio Ramos'a yaptığı faul sebebiyle sarı kart gördü. Crouch 15. dakikada bu sefer Marcelo'ya sert bir faul yapınca ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını erkenden 10 kişi bıraktı.

33. dakikada Sergio Ramos ceza sahasına doğru yapılan ortada topu kafasıyla içeri çevirdi; bu topu Adebayor kale ağzında ağlara gönderemedi. Togolu golcü bu pozisyonda penaltı bekledi fakat hakem 'devam' dedi.

43. dakikada, Angel Di Maria'nın ceza sahası dışından çektiği şutta top ceza sahası içindeki Michael Dawson'ın kolundan sekti fakat hakem bu pozisyonda penaltıyı vermedi. İlk yarı Real Madrid'in lehine 1-0 bitti.

İKİNCİ YARI FIRTINA GİBİ

İkinci yarıya, en azından bir deplasman golü bulabilme ümidiyle başlayan Tottenham Menajeri Harry Redknapp, Rafael Van Der Vaart'ı yedek kulübesine çekip onun yerine oyuna Jermain Defoe'yu alarak başladı. 53. dakikada Assou-Ekotto'nun ceza sahası dışından çektiği şut soldan auta çıktı.

55. dakikada Ronaldo soldan geldi, ceza sahasına ortayı yaptı ve Real Madrid bu pozisyonda korner kazandı. Kornerin devamında top Marcelo'da kaldı, Brezilyalı futbolcunun ortasında Adebayor topu yine kafasıyla ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0.

72. dakikada Di Maria ceza sahasının dışında topla buluştu, çektiği şık şutla topu ceza sahasının hemen dışından ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkardı: 3-0.

87. dakikada Kaka'nın ortasında Ronaldo topu gelişine bir şutla sağ köşeden ağlara gönderdi: 4-0. Golde Gomes yine hatalıydı.

Maç bu skorla bitti ve Real Madrid tur için çok büyük bir avantaj elde etti.

Haberin Devamı