Yaşam Raphael ve Rembrandt'a rekor fiyat

Raphael ve Rembrandt'a rekor fiyat

Paylaş
Raphael ve Rembrandt'a rekor fiyat

Rönesans döneminin ünlü İtalyan ressamı Raphael ile yine ünlü Hollandalı ressam Rembrandt'ın eserleri dün Londra'da yapılan açık artırmada rekor fiyatlara satıldı

Raphael’in bir "ilham perisinin" kafasını çizdiği 16. yüzyılın başlarına ait kara kalem çalışması, müzayede evi Christies’in Londra şubesindeki açık artırmada, 29 milyon sterline (yaklaşık 67 milyon TL) alıcı buldu.

Ünlü ressamın eserinin bu fiyata satılmasıyla, bir rekor da kırılmış oldu. Raphael’in bir ilham perisinin kafasını kara kalemle çizdiği ve Vatikan’daki bir fresk için eskiz çalışması olan eseri, şimdiye kadar bir müzayede satın alınan en pahalı çizim ve en pahalı ikinci sanat eseri oldu. Eserin, 12 ila 16 milyon sterlin arasında satılması öngörülüyordu.

Aynı müzayede, "ışığın ve gölgelerin ressamı" olarak bilinen Rembrandt’ın son dönemine ait isimsiz bir erkek portresi ise 20,2 milyon sterline (yaklaşık 50 milyon TL) alıcı buldu. 1658 tarihli eserin 18 ila 25 milyon sterlin arasında satılması bekleniyordu. Eser, satıldığı bu fiyatla "en pahalı fiyata satılan usta ressamların sanat eserleri" listesinde beşinci sırada yerini aldı.

Şimdiye kadar en pahalıya satılan sanat eseri, 2002 yılında müzayede evi Sothebys’de satışa çıkarılan ve 49,5 milyon sterline (yaklaşık 119 milyon TL) alıcı bulan, Flaman ressam Peter Paul Rubens’in 1611 tarihli "Masumların Katliamı" isimli tablosu oldu.

AA

Haberin Devamı