Tamer Heper Rahat olun sorun yok
HABERİ PAYLAŞ

Rahat olun sorun yok

Haberin Devamı

Yarı hissesine sahip olduğum evi kiraya vermiştik. Kiracı bir hanımdı ve soyadı olarak boşandığı eşinin soyadını kullanıyordu. Bunun nasıl olduğunu sorduğumda da, boşanırken eşinden izin aldığını bu nedenle soyadını kullanma hakkı bulunduğunu söyledi. Ben de inandım. Şimdi bu hanımı çıkartmak istiyorum, sözleşme bu yılın sonunda bitecek. Ancak birkaç yerde kızlık soyadına rastladım. Bu arada benimle birlikte sözleşmeye imza atan diğer ortak hanım da evlendi bu defa onun soyadı da değişti. Şimdi bu hususlar problem yaratır mı? İhtiyaç nedeni ile tahliye davası açabilir miyim? S.K.

Yanıtıma nereden başlayacağıma bir karar verebilsem oradan başlayacağım ama önce sizi merakta bırakmamak için öyle büyük bir probleminiz bulunmadığını söyleyeyim ve bir yerden başlayayım. Önce, bir kadın eşinden boşanabilir. Boşanmadan sonra kendi kızlık soyadını kullanır. Bu işin esası. Bir de bunun istisnası var. O da kiracınızın söylediği husus.

[[HAFTAYA]]

Bazı hallerde kadının menfaati gerektiriyor ise ve boşanan koca izin vermiş ise kadın, boşandıktan sonra da kocasının soyadını kullanmaya devam edebilir. Sizin olayınızda da durum bu. Geleyim tahliyeye. Soyadını kocasının soyadı olarak kullanmak sizin işinize engel değil. Ancak sizin tahliye davası açmanız için daha zaman var, bu yılın sonunda sözleşme sona erecek diyorsunuz ya, işte sona ermesinden sonraki bir ay içinde ancak davanızı açabileceksiniz. Daha önce açarsanız dava süre yönünden reddolunur. Sonra, bu davada gerçek ihtiyacınızı ispat etmek zorundasınız. Durun daha bitmedi, siz kiracı ile iki kardeş kira sözleşmesi yaptınız ya, işte bu davayı da iki kardeş açacaksınız. Ancak sadece sizin ihtiyacınız ispatlanmaya çalışılacak. Son bir not: Kardeşinizin yani ortağınızın evlenip soyadının değişmesi de bu olayda olumsuz bir rol oynamayacak, işlerinizi normal prosedür içinde yürüteceksiniz. Sorunuzda bir de kefilden bahsetmişsiniz ama kira borcu olmadığı sürece, tahliye davasında kefilin herhangi bir rolü olmayacak. Nasıl şimdi rahatladınız mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder