Volkan Aliakar Rahat galibiyet
HABERİ PAYLAŞ

Rahat galibiyet

Eskişehir beraberliğinden sonra liderliği kaybedip morali bozulan Trabzonspor’u, Gaziantepspor gibi güçlü bir rakip bekliyordu. Bir de buna şampiyonluk yolunda beraberliğin dahi “büyük kayıp” sayılacağı stresini eklersek Bordo-Mavililer için sırat köprüsü gibi bir maçtı. Teknik direktör Güneş de risk alıp sahaya hücum ağırlıklı bir kadro sürmüştü. Umut Bulut, Pawel Brozek ve Burak Yılmaz üçlüsüne aynı anda şans verip, Jaja’yı da forvet bölgesine yakın oynatarak galibiyeti ne kadar istediğini gösterdi tecrübeli teknik adam.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ancak bu hamleye rağmen maça istediği gibi başlayamadı Bordo-Mavili takım. Pozisyon bulmakta güçlük çekilirken 22. dakikada yaşananlar Trabzonspor adına rahatlatıcı rol oynadı. Kazanılan penaltı ve Gaziantepspor savunmasının en etkili ismi Dany’nin kırmızı kart görmesi galibiyetin habercisi oldu. Burak’ın ilk golü, Brozek’in müthiş kafası ve yine Burak’ın kaleciyi de çalımlayıp yaptığı klas vuruş korkulan maçı sezonun en kolay sınavına çevirdi.

Doğrusunu söylemek gerekirse ilk 45 dakika tamamlandığında Trabzonspor 3 puanın sahibi olmuştu bile! Artık kulaklar Kadıköy’den gelecek güzel haberdeydi. Ancak Fenerbahçe de İstanbul Belediye önünde rahat bir galibiyet alınca liderlik beklentisi gelecek haftaya kaldı. Son söz de hakem Cüneyt Çakır’a...

Muhtemelen hafta boyunca verdiği kararlar gündemi çok meşgul edecek. Özellikle maçın kopma anı sayılabilecek 22. dakikada Dany’ye kırmızı kart göstermekte ne kadar haklıysa, ceza sahası dışında olan bu hareketi penaltı olarak yorumlaması Cüneyt Çakır gibi bir ismi çok yıpratacak. Ayrıca ikinci yarıda Olcan’ı düşüren son adam konumundaki Glowacki’ye de sarı kart göstermesi bana göre yanlıştı. Bu iki karar Trabzonspor’un 3-0’lık galibiyetine gölge düşürmek isteyenler tarafından kullanılacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder