Spor Rafting botuyla kar keyfi...

Rafting botuyla kar keyfi...

Paylaş
Rafting botuyla kar keyfi...

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaz aylarında Bahçesaray Çayı'nda rafting yapan vatandaşlar, ilkbahar mevsiminde ise karla kaplı yüksek tepelere çıkarak, rafting botlarıyla kaymanın keyfini çıkarıyor.

Önceki yıllarda, kar nedeniyle yılın 8 ayı yolu ulaşıma kapanan ve dış dünya ile bağlantısı kesilen Bahçesaray ilçesi, henüz bozulmamış doğasıyla bir çok güzelliği barındırıyor. Türkiye’nin en uzun parkuru olduğu belirtilen Bahçesaray Çayı’nda yaz aylarında rafting yapan vatandaşlar, aynı botlarla karda kayarak eğleniyor. 2 bin 900 rakımlı Karapet Geçidi’ne çıkan vatandaşlar, botla kayarak, heyecan yaşıyor.

Haberin Devamı

Bahçesaray Kaymakamı Mehmet Yüzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin önceki yıllarda yolunun kapalı olması nedeniyle gezi için fazla tercih edilmediğini, ancak bölgenin çok sayıda güzelliği barındırdığını söyledi.

Geçen yıl yapılan çalışmalarla yol çilesinin bittiğini ve ulaşım sorununun artık yaşanmadığını anlatan Kaymakam Yüzer, şöyle devam etti:
"Burada yılın 9 ayı kar görmek ve her türlü sporu yapmak mümkün. 2 bin 900 rakımlı Karapet Geçidi’ne rafting botlarıyla gelen vatandaşlar buradan kayarak eğleniyor. Kış sporlarına meraklı olan tüm yerli ve yabancı turistlerimizi bekliyoruz. İnşallah yapacağımız fizibilite çalışmalarıyla burayı turizme kazandıracağız."

6 arkadaşıyla tepeye çıkardıkları botla kayan Ahmet Üçer de bu şekilde kaymanın tarifi imkansız bir heyecan verdiğini söyledi.
Sporseverlerin buraya gelip bu heyecanı tatması gerektiğini kaydeden Üçer, "Yazın Bahçesaray Çay’ında rafting yapıyoruz kışın ise karın üzerinde rafting yapmak mümkün. Böyle güzelliği dünyanın hiç bir yerinde göremezsiniz" dedi.

Haberin Devamı

Ali İhsan Öztürk-Necat Hasar / AA