Spor Rafael Nadal çeyrek finale yükseldi

Rafael Nadal çeyrek finale yükseldi

Paylaş
Rafael Nadal çeyrek finale yükseldi

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) dokuzuncu gününde, tek erkeklerde dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, Sırp rakibi Dusan Lajovic'i 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Philippe Chatrier kortunda oynanan karşılaşmada, tek erkeklerde son şampiyon Nadal, 4. tur mücadelesinde Lajovic ile karşılaştı.

İspanyol tenisçi, 1 saat 33 dakika süren ve rakibine yalnızca 4 oyun verdiği maçtan, 6-1, 6-2 ve 6-1’lik setlerle 3-0 galip ayrılarak, çeyrek finale çıktı.

Roland Garros’un 9. gününde korta çıkan diğer bir İspanyol tenisçi David Ferrer, Güney Afrikalı Kevin Anderson ile kozlarını paylaştı. Turnuvanın 5 numaralı seribaşı Ferrer, Suzanne Lenglen kortunda karşılaştığı 19 numaralı seribaşı rakibini 6-3, 6-3, 6-7 ve 6-1’lik setler sonucunda 3-1 mağlup ederek, son 8 arasına kalmayı başardı.

Tek erkekler çeyrek finalinde Nadal ile Ferrer karşı karşıya gelecek.

Petkovic çeyrek finalde


Tek kadınlarda 28 numaralı seribaşı Alman raket Andrea Petkovic, 4. tur mücadelesinde Hollandalı Kiki Bertens ile karşılaştı.

İlk seti 6-1 kaybederek 1-0 geri düşen Petkovic, 6-2 ve 7-5’lik sonuçlarla kazandığı iki setin ardından maçtan 2-1 galip ayrılarak, adını çeyrek finale yazdırdı. Petkovic çeyrek finalde, Jelena Jankovic ile Sara Errani arasındaki maçın galibiyle eşleşecek.

AA

Haberin Devamı