Nedim Şener R-E-C-E-P T-A-Y-Y-İ-P E-R-D-O-G-A-N
HABERİ PAYLAŞ

R-E-C-E-P T-A-Y-Y-İ-P E-R-D-O-G-A-N

Haberin Devamı

Soru: Soruşturmanıza dayanarak bir numaranın kim olduğunu anladınız mı?

Cevap: Evet
Soru: Kim olduğunu anladınız?
Cevap: Recep Tayyip Erdogan
Soru:Kodlayabilir misiniz?
Cevap:R-E-C-E-P T-A-Y-Y-İ-P E-R-D-O-G-A-N

R-E-C-E-P T-A-Y-Y-İ-P E-R-D-O-G-A-N

Bu diyalog New York'ta görülen İran'a Amerikan ambargosunu delmek suçlamasıyla Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasında savcı ile, tanık olarak dinlenen FETÖ'cü polis Hüseyin Korkmaz arasında geçti.

Anlaşılıyorki bu davanın bir yanı İran'a yaptırımların delinmesi ise diğeri yanı 17 Aralık soruşturması. Türk bakanlara rüşvet iddiaları gibi davada "FETÖ parmağı" da göze çarpıyor.

FETÖ'cü gazetecilerin davayı takip etme biçimleri, olanı aktarmak yerine tıpkı Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında olduğu gibi "olacakları" yazıp çizmeleri bize geçmişte yaşadıklarımızı hatırlatıyor.

Buna bir de FETÖ'den tutuklanıp tahliye edilen ve Amerika'ya kaçan Hüseyin Korkmaz isimli polisin davada tanık olarak dinlenmesi eklenince FETÖ'cülerin bu davaya nüfuz ettiğine ilişkin şüpheler büyüyor.

Onlara verilen görev İran'a ambargonun delinmesinin arkasında Erdoğan'ın başında bulunduğu Türk hükümetinin kararı olduğuna dair ifadeler vermek. Savcılık somut delil yerine bu tanıklar üzerinden hedefine varmak istiyor.

Olayın bu noktaya geleceği Rıza Sarraf'ın 19 Mart 2016 günü Miami'de FBI tarafından tutuklanması sonrası belirginleşmişti. Soruşturmayı yürüten savcı Preet Bharara 22 Mart 2016 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı twitter'da takibe almıştı.

Yalnızca 12 Amerikan kurumunu takip eden savcının 13'üncü olarak, Türkçe dışında mesaj yayınlanmayan Erdoğan'a ait twitter hesabını takibe almasının mantıklı hiç bir izahı yoktu. Bunun tek açıklaması vardı; o da soruşturmada ana hedefin Erdoğan olduğuydu.

Erdoğan'ın adı ilk kez Rıza Sarraf'ın ifadesinde geçti. Ama duruşma savcısı şimdi Erdoğan'ın adını FETÖ'cü polisin ağzından harf harf tutanaklara yazdırıyor.

Yakından takip edenler dava sonucunda Halkbank'a bir para cezası çıkacağını bekliyor. Ama dosyanın bir de siyasi hedefi var. Hakim onu tutanağı şöyle geçirdi; R-E-C-E-P T-A-Y-Y-İ-P E-R-D-O-G-A-N

Sıradaki haber yükleniyor...
holder