Gündem Psikiyatri hastaları sergiyle hayata tutunuyor

Psikiyatri hastaları sergiyle hayata tutunuyor

Paylaş
Psikiyatri hastaları sergiyle hayata tutunuyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi gören psikiyatri hastalarının yaptığı eserler açılan sergide beğeniye sunuldu.

Akdeniz Üniversitesinde açılan ve psikiyatri hastalarının ürettiği eserlerin yer aldığı sergi, 31 Aralıka kadar açık kalacak. Sergiden elde edilen gelir Akdeniz Şizofreni Hastaları ve Yakınları Derneğine bağışlanacak.

Akdeniz Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Psikiyatri Gündüz Hastanesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Buket Cinemre, yaptığı açıklamada, sergide, psikiyatri servisinde tedavi gören kronik ve şizofreni hastalarının el sanatları kursunda ürettiği ürünlerin yer aldığını belirtti.

Psikiyatri Gündüz Hastanesi’nde tedavinin bir parçası olarak uğraş terapisi adı altında birçok kurs düzenledikleri anlatan Cinemre, "Bu tür kurslar psikososyal rehabilitasyonun bir parçası. Kısa vadede bir şeyler yapmak, hastalarımızı mutlu ederken, uzun vade de tedaviye bağlılığı sağlıyor. Bu kurslarla, hem hastamızı sağlığı açısından takipte tutuyoruz hem de atak
sayılarını azaltmış oluyoruz" dedi.

20 hastanın 50’ye yakın çalışmasının yer aldığı serginin üç ay süren eğitimle gerçekleştiğini kaydeden Cinemre, "Hastalarımız haftanın üç günü Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi eğitimcilerinin nezaretinde burada kurs aldı.

Sergide kurslarda ürettikleri eserler yer alıyor. Takı tasarımı, aşçılık ve el sanatları kursu eğitimi alan hastalarımıza aynı zamanda sertifika da verildi" diye konuştu.

Konyaaltı Halk Eğitim Merkezi Müdürü İnci Bacak da, hastaların eğitimine katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.