Gündem Promosyonla fuhuş yaptırıyorlardı

Promosyonla fuhuş yaptırıyorlardı

Paylaş
Promosyonla fuhuş yaptırıyorlardı

İzmir'de müşterilerinin cep telefonlarına, çeşitli sürprizlerin olduğu ve fiyatlarda yüzde 25 indirim yapıldığı gibi promosyon mesajları gönderen fuhuş şebekesi çökertildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, müşterilerine promosyon uygulayan fuhuş şebekesi bulunduğu bilgisini aldıktan sonra çalışma başlattı.

Polisin yaklaşık 6 ay süren takibinin ardından liderliğini N.A.'nın yaptığı şebekenin faaliyetleri tek tek tespit edildi. Tüm elemanlarının deşifre edilmesinin ardından şebekeye yönelik İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Alsancak ve Basmane Semti'ndeki 3 otelin de aralarında bulunduğu 22 adrese yapılan baskınlarda, 11 şebeke elemanı gözaltına alındı. Şüphelilerin zorla fuhuş yaptırdıkları bildirilen 10 Moldova, 2'si Türk vatandaşlığına geçmiş 6 Ukrayna, 2 Rusya, 1 Azerbaycan uyruklu 19 kadın da kurtarıldı.

ZORLA ÇALIŞTIRMIŞLAR

Şüphelilerin ifadelerinden ve araştırmalar sırasında elde edilen bilgilerden, şebekenin yurtdışından çeşitli vaadlerle kandırarak getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyduktan sonra kendilerine ait ev ile otellerde barındırdıkları, müşterilerine ise elemanları olan taksi şoförleri aracılığıyla servis yaptıkları belirlendi.

PROMOSYONLU SATIŞ

Şebekenin ayrıca, kayıtlarında numaraları bulunan müşterilerinin cep telefonlarına, belli tarihler verip o tarihlerde gelenlere çeşitli sürprizlerin olduğu ve fiyatlarda yüzde 25 indirim yapıldığı gibi ‘promosyon’ mesajları gönderdiği öğrenildi.

İfadelerinde zanlılardan şikayetci olan aralarında peyzaj mimarının da bulunduğu çoğu üniversite mezunu mağdur kadınlar, Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İfadesi alındıktan sonra ikisinin serbest bırakıldığı şebeke elemanı 9 kişi, işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)