Spor Prensesler 'Down'lılar için kapışacak

Prensesler 'Down'lılar için kapışacak

Paylaş
Prensesler 'Down'lılar için kapışacak

İstanbul, Aralık ayında çok anlamlı ve Avrupa'da bir ilk olacak bir organizasyona ev sahipliği yapacak…

Down Sendromlu çocuklara destek vermek amacıyla İstanbul’da organizatörlüğünü Hüseyin Örnek’in yapacağı ‘Ringlerin Prensesleri’ adı altında bir organizasyon düzenleniyor.

Dünyanın, sıkletinde en iyi 14 kadın kickbox’çusu Türkiye’ye Down Sendromu engelli çocuklarına destek olmak için gelecek. Bu sporculardan 3’ü Türk. Dünya ve Avrupa Şampiyonu Gözde Bayergi yine Dünya ve Avrupa Şampiyonu Seda Duygu Aygün ve Türkiye Şampiyonu İlksen Kaya Türkiye adına maçlara çıkacak.

TÜM GELİR BAĞIŞLANACAK

Organizasyonda ayrıca Bahadır Sarı, Kenan Günaydın ve İsmail Uzuner de süperfight maçları yapacaklar. TV’de canlı yayınlanacak olan organizasyonun bilet gelirleri Anadolu Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacak. Gecenin organizatörü Hüseyin Örnek bu organizasyonun amacını "Down Sendromlu çocukların ve ailelerinin sesini duyurmak, onları bizlerden biri olarak görmek" olarak yorumluyor.

Haberin Devamı

Anadolu Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Erdek:

Türkiye’de doğan ortalama her 660 bebekten biri down sendromu ile doğmaktadır. Iyi bir hesaplama ile günde yaklaşık 10 down sendromlu çocuk doğuyor.

ABD ve Avrupa’da Down Sendromu engelli olanlar yalnız başlarına ya da kendi aralarında, gruplar halinde veya yurtlarda yaşamakta ve devletin desteği ile korunmaktadırlar.

Bizdeki aile yapısı nedeniyle erişkin bireylerimiz, aileleri veya yakınları ile birlikte yaşamaktadır. Onlar için bir yaşam boyu bakım ünitesi yoktur. Hayattaki tek güvenceleri olan anne ve babalarının onlardan once ölümleri halinde bir yakınlarına sığınmak zorundadırlar. Tüm bunları düşünerek gerekli kamuoyu oluşturarak devlet tarafından korunmalarını sağlamak için kanunlar çıkarılmasını sağlamalı ve bu arada onlar için yaşam boyu bakım üniteleri kurmalıyız.

Haberin Devamı

Sorunlarımızın üstesinden gelmek için birbirimizi yüreklendirmeli ve desteklemeliyiz. Bu arada içinde yaşağımız toplumu bilgilendirmeli, onları duyarlı hale getirmeliyiz.

Biz Team Ottomans olarak onun ve çocuklarının sesini Türkiye’de ve Avrupa’da duyurabilmek için Hollanda-Türkiye ortak çalışması olan “Princess of the Rings” projesini oluşturduk. Avrupa’dan birçok kadın sporcu projeyi duyar duymaz gönülden destek verdi.

Bu proje için aralık ayında Türkiye’ye gelerek down sendromlu çocuklarla kucaklaşacak ve onlara desteklerini göstermek için ringe çıkacaklar. Tüm gelirlerinin Anadolu Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacağı ‘Princess of the Rings’ adlı turnuvada ayrıca Türkiye’ni yetiştirdiği Dünya ve Avrupa Şampiyonu dövüşçüleri: Gözde Bayergi, Seda Duygu Aygün, İlksen Can, Bahadır Sarı, Kenan Günaydın ile İsmail Uzuner de ringe çıkacak.

Türkiye’nin duyarlı sanatçıları ve iş adamları ile medya mensupları da bu güzel çocuklar için aramızda olacaklar. Gecede ayrıca İstanbul Valiliği’nin izni ile canlı yayında bu kardeşlerimiz için bağış toplayacağız.

Bu çocuklara ve onları hayata hazırlayan özverili ailelerine destek olmak isteyen herkesi aramızda görmekten onur duyacağız.

Haberin Devamı

NE DEDİLER?

Seda Duygu Aygün: Bu kardeşlerim için birşeyler yapabilmek benim için çok önemli ve anlamlı. Bu turnuvaya onların yanında olduğumu göstermek için katılıyorum.

Gözde Bayergi: Bu kardeşlerim için bir şeyler yapabilmek benim için çok önemli. İnşallah bu tür etkinlikler yapıldıkça onlar da aramızda mutlu bir şekilde yaşayacaklar.

İlksen Can: Çevremde devamlı gördüğüm bu güzel insanlar için ben de ringe çıkıp elimden geleni yapacağım…

İLETİŞİM İÇİN: hsyn974@gmail.com

POSTA İNTERNET