Gündem Poyrazköy Davası'nda 4 tahliye

Poyrazköy Davası'nda 4 tahliye

Paylaş
Poyrazköy Davası'nda 4 tahliye

“Kafes Eylem Planı” ve “Amirallere Suikast” davalarının birleştirildiği, Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin davada, teğmen olan tutuklu sanıklar Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan tahliye edildi

Amirallere suikast ve Kafes Eylem Planı davaları ile birleştirilen Poyrazköy davasının üçüncü duruşmasında 4 teğmen tahliye edildi. Tahliye edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, duruşmayı 12 ve 13 Ocak 2011 tarihine erteledi.

Haberin Devamı

TEĞMENLER OY BİRLİĞİ İLE TAHLİYE EDİLDİ

12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Teğmen olan tutuklu sanıklar Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan tahliye edildi. İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, bu tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak oy birliğiyle tahliyelerine karar verildi.

YURT DIŞI YASAĞI KONULDU

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı “örgüt üyeliği” suçunun CMK’nın 100/3. maddesinde sayılı suçlardan olduğu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların devam ettiğini dikkate alarak bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmetti.

Haberin Devamı

GÖREVLİLER TANIK OLARAK DİNLENİLECEK

Ara kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin ana dava iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan ihbar mektupları, olay yeri tespit tutanakları, arama ve el koyma tutanaklarında imzaları olan görevlilerin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

TÜBİTAK'TAN RAPORLARDAKİ ÇELİŞKİYİ AÇIKLAMASI İSTENİLDİ

Mahkeme heyeti, dava konusu 1 nolu CD ve 3 nolu DVD ile ilgili daha önce Emniyet Müdürlüğü ve TÜBİTAK tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarında, “Datastash ve iddia konusu Kafes Eylem Planının varlığından söz edildiği halde, 26 Ağustos 2010’da bilirkişi Yılmaz Çankaya tarafından mahkemeye sunulan bilirkişi raporu ve sanık avukatlarınca özel bilirkişilere yaptırılan inceleme raporlarında, Datastash ve Kafes Eylem Planı’nın bulunmadığına yer verildiği, bilirkişi Yılmaz Çankaya’nın sanık Tarık Ayabakan’a ait olduğu iddia edilen flash belleğiyle ilgili raporunda, alınan imajların medyanın birebir kopyası olamayabileceğinden adli analiz için kullanılamayacağı'ndan bahsedildiğini belirterek, TÜBİTAK’tan oluşturulacak 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından dosyadaki tüm raporlar da eklenerek yeniden rapor istenmesine ve raporlar arasındaki çelişkinin izahının yapılmasının istenmesine karar verdi.

SORUŞTURMA SAVCISINDAN İZAHAT İSTENİLDİ

Haberin Devamı

Mahkeme, Kafes Eylem Planı ile ilgili rapor henüz savcılığa sunulmadan sanıklardan Eren Günay’a, soruşturma savcılığına ifade vermesi sırasında, bu konuyla ilgili soru yöneltilmesi hususunda soruşturma savcılığından izahat istenmesine hükmedildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Aralarında Tuğamiraller Şafak Yürekli ve Levent Görgeç’in de olduğu 10 tutuksuz sanık hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağı kararının kaldırılması talebini reddeden heyet, tutuklu sanıklar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay, Ergin Geldikaya, Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan’ın üzerlerine atılı eylemin vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği, tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Heyet duruşmayı 12 ve 13 Ocak 2011 tarihine erteledi.

Selahattin GÜNDAY / İSTANBUL, (DHA)