Spor Powell: Bolt'u seneye geçebilirim

Powell: Bolt'u seneye geçebilirim

Paylaş
Powell: Bolt'u seneye geçebilirim

Jamaikalı sprinter Asafa Powell, olimpiyat ve dünya şampiyonu rekortmen atlet Usain Bolt'u gelecek yıl geçebileceğini iddia etti

Gelecek yıl düzenlenecek Gençlik Olimpiyat Oyunları’nın tanıtımı için Singapur’da bulunan Powell, gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonraki hedefinin, Usain Bolt olduğunu belirtti.

Powell, "Hedefimi vurmayı amaçlıyorum. Bunu başarabileceğimi biliyorum" dedi. Ne bir olimpiyat, ne de bir dünya şampiyonasının bulunduğu 2010 yılında, "Elmas Ligi (IAAF Diamond League)" hedeflediğini ifade eden Powell, bu seride Bolt ve ABD’li rakibi Tyson Gay ile yarışacağını söyledi.

100 metredeki en iyi kişisel derecesi 9.72 saniye olan Powell, "9.5 saniyenin mümkün olduğunu biliyorum. 9.4 saniyeden ise emin değilim. Ancak yüzde 100 emin olduğum bir şey var, gelecek yıl çok hızlı zamanlar göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

1,96 metre boyundaki Bolt’un, ilk 50 metreden sonra kısa boylu atletlere göre avantajlı olduğunu savunan Jamaikalı sprinter, uzun boylu atletlerin de yarışın başında daha yavaş koştuğunu kaydetti.

Powell, "Ben ondan daha kısa olduğum için başlarda, o ise yarışın sonunda daha güçlü" dedi. Usain Bolt, Ağustos ayındaki dünya şampiyonasında, 100 metreyi 9.58 saniyede koşarak, eski rekorunu 11 saliseyle geliştirmişti. Tyson Gay ise Eylül ayında Şangay’daki yarışta 100 metreyi 9.69’da koşmuştu.

Haberin Devamı