Spor Potada derbi heyecanı

Potada derbi heyecanı

Paylaş
Potada derbi heyecanı

Potada derbi heyecanı

Beko Basketbol Ligi’nde derbi maçında ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka yarın karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, ligin ikincisi ile üçüncüsünü karşı karşıya getirecek dev mücadele, saat 20.00’de başlayacak.
Ligde başarılı sonuçlar alan ve rakiplerini farklı skorlarla yenme başarısı gösteren ikinci sıradaki Beşiktaş Cola Turka, 11 karşılaşmada 9 galibiyet ve 2 yenilgi alarak, 20 puan topladı. Rakip potalara attığı bin 12 sayıyla ligin en skorer takımı olan siyah-beyazlı ekip, potasında ise 884 sayı gördü.

Beko Basketbol Ligi’nde averajla üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe Ülker ise derbideki rakibi gibi 11 maçta 9 galibiyet ve 2 yenilgi aldı. Sarı-lacivertli takım, 844 sayı üretirken, 743 sayı yedi.

FENERBAHÇE ÜLKER’İN TARAFTAR HASRETİ SONA ERECEK

Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ile yarın yapacağı karşılaşmayla taraftarlarına kavuşacak.
Geçen sezon Efes Pilsen ile oynanan play-off final serisinin son maçında yaşanan taraftar olayları sonrası 5 maç seyircisiz oynama cezası alan sarı-lacivertli takım, cezasını tamamladı ve zorlu mücadelede taraftarlarının desteğini alacak.
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki protokol gereği, konuk siyah-beyazlı takımın taraftarları salona alınmayacak.

Haberin Devamı

ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU BASKETBOLLU GÜNLERE DÖNÜYOR

İki takım arasındaki karşılaşmayla Abdi İpekçi Spor Salonu da basketbollu günlere geri dönecek.
10-13 Aralık tarihlerinde 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na ev sahipliği yapan ve bu nedenle basketbola kapalı kalan Abdi İpekçi Spor Salonu, Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka maçıyla 37 gün sonra Beko Basketbol Ligi’ndeki maçlara ev sahipliği yapacak.

KARAKAŞ: "TÜRK TELEKOM MAÇINDAKİ MÜCADELEYLE KAZANMAK İSTİYORUZ"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beşiktaş Cola Turka karşısında Türk Telekom maçındaki mücadelenin aynısını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Karakaş, aynı mücadeleyi sergileyip, ancak aynı hatalara düşmeden rakiplerini mağlup etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Her zaman olduğu gibi basketbolseverlerin ilgisini çekecek bir mücadelenin yarın yaşanacağını ifade eden sarı-lacivertli yönetici, "Şu an itibariyle hem Beşiktaş Cola Turka, hem de biz aynı puanda yer alıyoruz. Bu da maça ayrı bir önem kazandırıyor. Yarın mağlup ayrılacak takım şampiyonluk yarışından kopmayacak. Ancak prestij açısından kazanan moral alacak. Yılın son derbisi olacak" dedi.

Haberin Devamı

Seyircisiz oynama cezalarının ardından bu sezon ilk kez ligde taraftarlarının karşısına çıkacaklarını kaydeden Nedim Karakaş, "Beko Basketbol Ligi’nde taraftarlarımızla ilk defa buluşacağımız bir maç olacak. Bu bakımdan önemli. Taraftarlarımızı özledik. Onlardan isteğimiz salonda tek bir sandalye boş bırakmadan bizi centilmence desteklemeleri. Ömer Aşık, Greer ve Mirsad’ın sakatlıkları bulunuyor. Ömer Onan ve Giricek ise sakat sakat oynuyorlar" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Cola Turka’nın başarılı antrenörü Burak Bıyıktay, Fenerbahçe Ülker’in cezasının ardından sahasında ilk kez taraftarların önüne çıkacağını belirterek, "Çekişmeli ve zevkli bir maç olacak" dedi.

Bıyıktay, yeni sezonda ilk kez taraftarlarının karşısına çıkacak rakiplerinin buna göre bir atmosfer oluşturacağını ifade ederek, "Sahalarında kazanmak isteyecekler. Çekişmeli ve zevkli bir mücadele yaşanacak. Kolay bir maç olmayacak. Her iki takıma da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Antrenör Bıyıktay, sakatlığı süren Brad Newley’in yarınki karşılaşmada forma giyemeyeceğini, yeni transfer Fedor Likholitov’u ise maça yetiştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.