Gündem Polisin dövdüğü Tekel işçisi felç olabilir

Polisin dövdüğü Tekel işçisi felç olabilir

Paylaş
Polisin dövdüğü Tekel işçisi felç olabilir

Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaparken aldığı darbeler yüzünden omurgası kırılan TEKEL işçisi Ali Can Akyel felç olma tehlikesi taşıyor

GÖNÜLLÜ SAĞLIK DESTEĞİ

Haberin Devamı

Özelleştirme nedeniyle kadroları değişen ve mevcut maaşlarının üçte birine çalışmaları istenen TEKEL işçilerinin Ankara’da başlattığı direnişin dün altıncı günüydü. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen işçiler, TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi’nin önündeki eylemine destek verdi.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen eylemini sürdüren işçilerin çoğunda sağlık sorunları ortaya çıkmaya başladı. Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile tıp öğrencileri dünden itibaren işçilere gönüllü sağlık hizmeti vermeye başladı.

HAKKINI ARIYORDU

Polis, geçen perşembe Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yapan TEKEL işçilerine, CHP ve MHP’li vekillerin çabasına rağmen sert biçimde müdahale etmişti. Polisin biber gazı sıkması ve sert müdahalesi nedeniyle birçok işçi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, aldığı tekme darbeleri yüzünden omurgası kırılan ve hastanede tedavisi süren TEKEL işçisi Ali Can Akyel’in felç tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Selçuk Kozağaçlı, “İşçi Akyel’i yaralayanlar, böyle bir vahşete göz yumanlar sorumluluktan kurtulamayacaktır” dedi.