Gündem Polisi linçten DTP'li kurtardı

Polisi linçten DTP'li kurtardı

Paylaş
Polisi linçten DTP'li kurtardı

Hakkari'de DTP'nin kapatılmasını protesto eden göstericilerin arasında kalan polise DTP'nin eski yöneticileri kalkan oldu. DTP'liler, polisi arkalarında saklayarak linçten kurtardı

‘37 KİŞİ DEĞİLİZ’

DTP’nin kapatılması dün Hakkari’de protesto edildi. Kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de aralarında çok sayıda öğrencinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, belediye önünde toplandı.

Terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grup, DTP binası önüne kadar yürdü. DTP Hakkari İl Başkanı Hivzullah Kansu “Kürtler siyasi yasağı istenen 37 kişiden ibaret değildir” dedi.

DAĞILMADILAR

Konuşma sonrası il binasının önünden ayrılan grup yürüyüşe geçti. Polisin ‘dağılın’ uyarısına aldırış etmeyen grup Çevre Yolu üzerinde gördükleri bir panzeri taşladı.

Grup, bu kez yol üzerinde gördükleri iki sivil polise yöneldi. Öfkeli kalabalık sivil polislere saldırmaya başladı. Sivil polislerin linç edilmeye çalışıldığını gören bir grup DTP’li devreye girdi.

GÖZ YAŞARCI BOMBA

DTP’liler araya girerek, güvenlik şubede görevli oldukları öğrenilen polisleri linçten kurtardı. Daha sonra da bölgeye zırhlı araçlar ve çok sayıda çevik kuvvet ekibi geldi.

Polisler gösterici grubu, basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Hakkari’deki olaylar gün boyu sürdü. Olaylarda Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Oksan kulağına isabet eden taşla yaralandı.