Gündem Polis, Reina katliamcısının izini nasıl buldu?

Polis, Reina katliamcısının izini nasıl buldu?

Paylaş
Polis, Reina katliamcısının izini nasıl buldu?

Polis, Reina katlimacısının izine nasıl ulaştı? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Saldırının hemen sonrasında olay bölgesinde ve Zeytinburnu'ndaki güvenlik kameralarına takılan görüntüleri inceleyen tam 100 bin saatlik görüntüleri taradı...

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov, her yerde aranıyordu. Yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamını gerçekleştiren Ebu Muhammed El Horasani kod isimli teröristin yakalanması için emniyet büyük çaba harcadı.

100 BİN SAAT GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ İZLENDİ


Bir üst düzey emniyet yetkilisinden edinilen bilgiye göre, Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'u yakalamak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde özel ekip kurulduğu öğrenildi. Özel ekip saldırıdan sonra geçen 16 gün boyunca saldırganın İstanbul'a geldiği günden itibaren yaklaşık olarak 100 bin saat güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Polis ekipleri yaptığı takiple örgüte ait çok sayıda uyuyan hücreyi belirlediği öne sürüldü.

TERÖRİSTİN SALDIRI SONRASI KAÇIŞ ROTASI


TEM ekipleri saldırganın izini İstanbul'a geldiğin günden itibaren detaylı olarak inceledi. Abdulkadir Masharipov isimli teröristin saldırıya giderken Zeytinburnu'ndan taksi ile yola çıktığını belirleyen polis, Beşiktaş'ta katliamı gerçekleştirdikten sonra yaralıların arasında dışarı çıktıktan sonra birinci taksiye binerek yaklaşık 300 metre gittikten sonra henüz belirlenemeyen bir sebeple taksiden indirildiğini tespit etti.

REİNA SALDIRGANI 2 GÜN ZEYTİNBURNU'NDA KALMIŞ!


Bir süre yürüyen saldırgan kaçış rotasında ikinci kez taksiye binerek Zincirlikuyu'ya geldiği ve burada da henüz belirlenemeyen bir sebeple tekrar taksiden indiğini belirledi. Saldırıdan kısa süre sonra üçüncü defa taksiye binen saldırgan Zeytinburnu'nda bulunan bir lokantaya geldiği tespit etti. Saldırıdan sonra 2 gün Zeytinburnu'nda kalan saldırganın daha sonra Esenyurt'ta bulunan eve giderek burada uzun süredir kaldığını belirledi.

YATAĞIN ALTINDA YAKALANDI


Emniyet güçleri eröristin başka bir kişiyle bağlantı kurmasını bekliyordu.. Bekledikleri de oldu. Terörist ve temas ettiği o kişi polis ekipleri tarafından derdest edilip gözaltına alındı. Esenyurt'taki bir sitede yer alan apartmanın 5'inci katında bulunan daireye düzenlenen operasyonda saldırgan, polis eve girince saklanmaya çalıştı. Yatağın altına girerken kıskıvrak yakalanan terörist çatışma olmadan canlı olarak ele geçirildi.


Reina katliamcısının yakalandığı operasyondan ilk kareler


Reina saldırganının yakalanma anı


Reina katliamcısı yakalandı! Dikkat çekmemek için onları kullanmışlar


Reina katliamını yapan teröristin yakalandığı operasyonu anlattılar