Dünya Polis göstericilere saldırdı: 3 ölü

Polis göstericilere saldırdı: 3 ölü

Paylaş
Polis göstericilere saldırdı: 3 ölü

Ortadoğu'ya yayılan gösterilerin Bahreyn ayağında da kan döküldü. Polis operasyonunda en az 3 kişi öldü

Bahreyn'in başkenti Manama'da, polisin gösteri yapanlara sert şekilde müdahale ettiği bildirildi. Resmi olmayan kaynaklara göre silah ve gaz bombalarıyla yapılan müdahele sırasında 3 kişi öldü, en az 100 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları yaptıkları açıklamada, Bahreynli polislerin Manama'nın merkezinde bulunan İnci Meydanı'nda kamp kuran göstericilere saldırdığını ve onları dağıttığını belirtti.

Görgü tanıklarından 37 yaşındaki Fadıl Ahmet, "Polis, çadırda geceyi geçiren yüzlerce göstericiye saldırdı" dedi. Polisin müdahalesinden kaçan Mahmut Ferac ise "Güvenlik güçleri, meydana bakan bir köprüden geldi ve saldırı sırasında birçok gösterici yaralandı" dedi.

Görgü tanıklarına göre ayrıca, İnci Meydanı'na yüzlerce kilometre uzakta da patlama sesleri ve ambülansların siren sesleri duyuldu.

Tunus ve Mısır'daki halk ayaklanmalarının ardından, Körfez ülkesi Bahreyn'de de Pazartesi günü gösteriler başlamıştı.

Sünni hanedanın yönettiği, nüfusun çoğunluğunun Şii olduğu, ABD'nin 5'inci Filosuna ev sahipliği yapan körfez krallığındaki binlerce gösterici, 1971'den bu yana görevde olan Başbakan Şeyh Halife bin Sallah el Halife'nin istifasını, siyasi tutukluların salıverilmesini ve yeni anayasa istiyor. Göstericiler, Kahire'deki halkın Tahrir Meydanı'na toplanmasından esinlenerek, İnci Meydanı'nda toplanmıştı.

Haberin Devamı