Türkiye (Son Dakika) Polis, ekip otosuna çarpan sürücünün abisini vurmuştu! Tahliye edildi

Polis, ekip otosuna çarpan sürücünün abisini vurmuştu! Tahliye edildi

Paylaş
Polis, ekip otosuna çarpan sürücünün abisini vurmuştu! Tahliye edildi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 5 yıl önce ekip otosuna çarpan otomobildeki Emrah Barlak’ı çıkan tartışmada tabancayla öldürüp, 4 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yerel mahkeme tarafından 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan polis memuru İmran K., Yargıtay tarafından yerel mahkemenin kararı bozularak tahliye edildi

Olay, 12 Ağustos 2012 tarihinde 9781 Sokak ile 3800 Sokak kesişiminde meydana geldi.

Asayiş şubede görevli ekip otosu, iddiaya göre devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz Erhan Barlak’ın kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı.

ARALARINDA TARTIŞMA ÇIKTI


Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak, ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polis memurları arasında tartışma başladı. Çıkan tartışmada polis memuru İmran K. iddiaya göre silahına davrandı ve Emrah Barlak da bu silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybetti.



25 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILMIŞTI


Aynı olayda Emrah Barlak’ın kardeşi Erhan Barlak, Faruk Karahan ise yaralandı. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuru İmran K. açığa alındı ve açılan davada mahkemece tutuklandı. Sanık polis memuru İmran K. hakkında, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet ve "kasten yaralama" suçundan 25 yıl istemiyle dava açıldı. Polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ve Faruk Karahan hakkında ise 2 ile 9 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.

CEZA ÇIKMIŞTI


İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 28 Kasım 2014 yılında yapılan karar duruşmasında, mahkeme heyeti, sanık İmran K.’ye, Emrah Barlak’ı kasten öldürmekten önce müebbet hapis cezası verdi. Haksız tahrik, fiilin olası kasıtla işlenmiş olması, pişmanlık ve iyi hal indirimleri yapılarak bu ceza 8 yıl 4 aya düşürüldü. Erhan Barlak’ı kasten silahla yaralama suçundan ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Heyet, Faruk Karhan’ı kasten silahla yaralama suçundan da İmran K.’ya önce 1,5 yıl ceza verdi. Haksız tahrik, iyi hal ve pişmanlık indirimleriyle bu ceza 7 ay 15 güne indirilirken, bu cezayı ertelendi.

Mağdurlar Seyyid Ekinci ve Halil Altın’a karşı kasten silahla yaralama suçundan sanık polise önce 6’şar ay, ardından haksız tahrik, iyi hal ve pişmanlık indirimleriyle 2 ay 15’er gün olmak üzere toplam 5 ay hapis cezası vererek bu cezaları erteledi. Böylece sanık İmran K., toplam 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, katılan müşteki sanıklar Erhan Barlak’a, 4 polise hakaret ve zincirleme tehditten 3 yıl 5 ay 3 gün, Faruk Karhan’a görevi yaptırmamak için direnmekten 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Ailenin avukatı Aykut Dikencik, bu kararla ailenin acısının daha da katlanarak büyüdüğünü, cezanın üst sınırdan verilmesi gerekirken, mahkemenin bütün indirimleri uygulayarak sanığı kayırdığını belirterek kararı temyiz edeceklerini de belirtmişti.

YENİ GELİŞME: SANIK TAHLİYE EDİLDİ


İmran K., üç yıl önce 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ölen Emrah Barlak’ın ailesinin avukatları kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediğini belirterek, sanığın beraatına ve tahliyesine karar verdi. İmran K., Yargıtayın kararı bozmasının ardından tekrar hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı