Ekonomi Polinas, İtalyan devini alıyor

Polinas, İtalyan devini alıyor

Paylaş
Polinas, İtalyan devini alıyor

Türkiye'nin en büyük BOPP&CPP film üreticisi ve dünyada sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olan Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., İtalyan M&G Group ile grup şirketlerinden Nuroll SpA'nın tüm hisselerinin satın alınması konusunda anlaştı

Yıldız Holding'den yapılan açıklamada, Polinas'ın İtalya'nın bir numaralı gıda ambalaj filmi (BOPET) üreticisi ve Avrupa'da sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Nuroll SpA'nın BOPET film üretimi konusundaki teknik bilgisiyle, Türkiye'de ve çevre ülkelerde bu alanda büyümeyi hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim ve Gayrimenkul Grupları Grup Başkanı Dr. Cahit Paksoy, bu şirket alımının Türk ambalaj sektörü için çok önemli olduğunu ifade etti. Paksoy, Nuroll SpA'nın teknik bilgisinin, BOPET üretimini geliştirmek ve müşteri uygulaması için esnek ambalaj yelpazesini genişletmek isteyen Türkiye'ye destek olacağını bildirdi.

“M&G GRUP, DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ”

Nuroll SpA'yı bünyesinde bulunduran M&G Group'un polyester, ambalaj, hammadde (PET reçine) sektöründe dünyanın en büyük üreticilerinden biri olduğuna işaret eden Paksoy, şunları kaydetti:

“M&G Group, polyester pazarındaki teknolojisi ve kapasitesiyle önde gelen bir gruptur. Nuroll SpA da BOPET ambalaj uygulamalarında M&G Group'un önemli şirketlerinden biriydi. Bu nedenle M&G Group, en iyi çözümün Yıldız Holding Ambalaj Grubu gibi küresel bir esnek ambalaj liderine entegrasyon olduğunu düşündü. 1988 yılından beri BOPET üretimi yapan Nuroll SpA'nın yıllık kapasitesi 20 bin ton.”

Haberin Devamı

Paksoy, Nuroll SpA için M&G Group ile yaklaşık bir yıldır görüşme halinde olduklarını da vurgulayarak, Nuroll'un çeşitli uluslararası gruplar da dahil olmak üzere geniş ve güçlü müşteri tabanına sahip olduğunu belirtti. Nuroll SpA'nın gıda ambalajındaki BOPET film üretimindeki yaklaşık yüzde 15'lik pazar payı ile Avrupa'nın önde gelen tedarikçilerinden biri olduğuna dikkate çeken Paksoy, şöyle devam etti:

“Polinas, bu şirket alımıyla uluslararası pazarda özellikle de Avrupa pazarında pozisyonunu güçlendirerek, müşterilerine polipropilen ambalaj filminin (BOPP) yanı sıra BOPET filmi de sunacak. Polinas ulusal ve uluslararası ambalaj şirketleri için tam bir çözüm ortağı olacaktır. Şirketin satışları ve hizmet ağı genişleyecek. Bu yatırımla yüksek katma değerli ürün segmentine daha fazla gireceğiz ve bu yeni yatırım fırsatları yaratacaktır.”

“YILDIZ HOLDİNG 11 ÜLKEDE ALIM YAPAR HALE GELDİ”

Paksoy, Yıldız Holding'in bu şirket alımıyla birlikte Türkiye dahil 11 ülkede üretim yapar hale geldiğini duyurdu. Ortakları arasında Yıldız Holding, Anadolu Endüstri Holding ve Agro Process S.A.Holding'in yer aldığı Polinas, faaliyetlerine Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde devam etmektedir. Polinas, esnek ambalaj ve etiket sektöründe hizmet veren ve Türkiye'nin en büyük ve dünyanın önde gelen BOPP&CPP film üreticilerinden biridir.

Haberin Devamı

Ürünlerinin yüzde 40'ını 65 ülkeye ihraç eden Polinas, 174 bin metrekarelik alan üzerine kurulmuş tesislerinde her yıl 100 bin ton üretmektedir. Esnek ambalaj sektörüne hizmet veren Polinas, BOPP film, MOPP film, kaplamalı film, metalize film, bariyer film, açma şeritleri ve holografik film üretmektedir.

Üretim işlemlerinde kaliteye, çevreye ve meslek sağlığına büyük önem veren Polinas, ISO 9001 kalite, ISO 14000 çevre, OHSAS meslek sağlığı ve güvenliği AIB hijyen sertifikasına sahip.