Spor Polat Kemboi bronzda kaldı

Polat Kemboi bronzda kaldı

Paylaş
Polat Kemboi bronzda kaldı

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde Polat Kemboi Arıkan, Türkiye'ye şampiyona tarihindeki sekizinci madalyayı getirdi

Finlandiya'da 21'incisi yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ilk finalinde Türkiye, madalya çıkarmayı başardı. Avrupa Kupası 10 bin şampiyonu Polat Kemboi Arıkan, üç hafta arayla ay-yıldıza ikinci madalyayı getirdi.

Britanyalı Mo Farah'ın kazandığı 5 bin mücadelesinde Polat, finişe üçüncü sırada geldi. 25 atletle koşulan kalabalık 5 bin finalinde Polat Kemboi Arıkan'ın üçüncü tur içindeyken grup içinde arkadan gelen bir müdahaleyle ayakkabısı çıktı.

Yavaşlayarak geriye çıkan ve ayakkabısını giyen Polat, ön tarafın 40 metre gerisine düşmesine rağmen hızlanarak tur bitmeden yeniden gruba dahil oldu. Erken tempo yapan Rus Anatoly Rybakov'u 2 bin metreden sonra geçip ilk sıraya yerleşti. 2 bin 400 geçişinden sonra Mo Farah ile ön grupta birlikte koşan Polat'a, Fransız Durand ve Azeri İbrahimov da eklendi.

Son iki tura girilirken tur zamanı 63'e kadar düşerken, finalin son turu 56 saniyede koşuldu. Son 400'e liderlikte giren Mo Farah, hızını yarışın sonuna kadar koruyarak adını üst üste ikinci kez şampiyonluğa yazdırdı.

Britanyalı sporcu, 13:29.91'lik sonuçla kazandığı bu yarışla birlikte tarihte iki kez zafer elde eden ilk Avrupa Şampiyonu oldu. Farah'ın ardından bitime 250 metre kala ikincilikte bulunan Polat, son düzlüğe girilirken Alman Arne Gabius'un gerisine düştü.

Gabius, 13:31.83 ile ikinci olurken, son metrelerde Fransız Yohan Durand ile kapışan Polat, 13:32.63'le rakibinin 0.02 önünde madalyayı kaptı.

www.atletizmdunyasi.com

Haberin Devamı