Cumartesi Postası Plazmalipo ile kusursuz güzellik

Plazmalipo ile kusursuz güzellik

Paylaş
Plazmalipo ile kusursuz güzellik

Japon teknolojisi, bu defa vücut şekillendirme sektöründe harikalar yaratıyor. Yeni tekniğin adı; PlazmaLipo

ESRA ÖZÜBEK

eozubek@doganburda.com

Beklenen oldu ve Japonlar güzellik sektörüne de el attı. Bunu yaparken bilim ve teknolojinin nimetlerinden yararlandılar, tahmin edeceğiniz gibi. Düz karın, ince bel, biçimli basenler vaad eden bu teknolojinin adı, PlazmaLipo. Adını, bölgesel incelme sağlamak için kullandığı plazma ışığından alıyor. Liposuction ameliyatından çekinenler ve gündelik yaşamından kopmak istemeyenler için mükemmel bir seçenek.

PlazmaLipo; birikmiş yağların ve gevşemiş bölgenin bulunduğu alana, 360 derecelik bir ışık topuyla müdahale ediyor. Liposuction uygulamalarından farkını da bu ateş topuna borçlu işte. Liposuction uygulamalarında düz bir çizgi üzerinde çalışılırken PlazmaLipo 360 derecelik bir etki alanına sahip. Bu yüzden daha kısa sürede, çok daha az noktadan giriş yapılarak daha detaylı çalışmaya imkan sağlıyor.

Ayrıca, ses ya da radyo dalgaları ile değil, kontrollü ısı ile yağlı bölgeye müdahale ediyor. Bu sayede fazla yağlarından kurtulan alan sarkıp gevşeyeceği yerde, ısının etkisiyle toparlanıp sıkılaşıyor. Tıpkı ısınan bir saç telinin gerilip kalınlaşması gibi... İncelme, toparlanma ve sıkılaşma için, birkaç uygulamanın etkisini tek başına sağlayabilen PlazmaLipo 18’inden itibaren her yaşa ve cinsiyete yapılabiliyor.

Uygulama, bölgesel incelme yöntemlerinin aksine 45 dakika sürüyor. Korse vb. kullanımına, dinlenme süresine ihtiyaç duyulmuyor. Morarma ve his kaybı ise hemen hemen hiç yaşanmıyor. Etkiler 20 günden itibaren gözlemleniyor. PlazmaLipo, yağ fazlası olmayan ama kol, gıdı, sütyen çizgisindeki katlanmalar, sarkmalardan şikayet edenler için de hayat kurtaran formüller sunuyor. Dilerseniz detaylı bilgiyi, sistemin Türkiye’deki öncülerinden olan Tanit Estetik Merkezi Kurucusu Op. Dr. Ümit Yaşar Çelemli’den alalım.

“Eritmekle kalmıyor sıkılaştırıyor da”

PlazmaLipo, plazma ışığı teknolojisiyle çalışıyor. Bu ne tür bir ışıktır? İncelme teknolojisi olarak nasıl kullanılıyor?

PlazmaLipo, Japon bilim adamlarının geliştirdiği bir teknoloji. Plazma enerjisi kullanılarak bölgesel yağ birikimlerinin etkili biçimde kolayca eritilmesini sağlıyor. Basitçe anlatacak olursak bu, liposuction’a alternatif destek sistemlerde kullanılan lazer ışını. Bu ışın, yağlı doku içinde doğrusal şekilde ilerler, sadece önüne gelen yağ hücrelerini eritmek yoluyla etki eder. PlazmaLipo, bu tek yönde etki gösteren lazer ışınını, 360 derece ilerleyen, dolayısıyla çok daha fazla yağ dokusunu çok kısa sürede eritebilen plazma ışınına dönüştürür.

PlazmaLipo sadece yağ eritmeyi sağlamıyor, cildin sıkılaşma ve gerilmesini de sağlıyor. Bu nasıl oluyor?

PlazmaLipo, sahip olduğu teknoloji sayesinde, içerden dışarıya doğru cildi kuvvetli bir şekilde uyarıyor. Yüzeysel PlazmaLipo uygulaması sonrasında özellikle kollar, gıdı ya da çene gibi cerrahi çözümlerin zor olduğu bölgelerde ileri derecede sıkılaşma ve gerilme meydana geliyor. Bu sayede sadece bölgesel incelmede değil, ameliyatsız cilt germe uygulamalarında da hızlı, güvenli ve etkili sonuçlara ulaşılıyor.

Bu teknoloji, uygulama süresini ne kadar kısaltıyor?

Plazma enerjisi, 360 derecelik bir etki alanına sahip olduğu için, her uygulamada çok daha fazla yağ dokusu eritiliyor. Bu özellik, daha az enerji kullanılarak yapılan ve daha kısa süren seanslarda, hastanın maksimum verim almasını sağlıyor. Örnek verelim: Klasik liposuction ile 140 dakika süren bir uygulama, PlazmaLipo ile 20 dakikayı aşmıyor. Bu kısa seans süreleri hastalara, minimal travma, güvenli uygulama ve daha düşük maliyet olarak geri dönüyor.

‘İz bırakmıyor çok zaman almıyor’

Bu tekniğin avantajları ne?

Bence en önemlisi, uygulamaların çok güvenli olması. Daha önce karşılaşılan yanık, kanama, dalgalı cilt görünümü gibi problemler, önlem alınarak ve gelişmiş teknoloji kullanılarak çözümlendi. İkinci önemli özellik, çok kısa seans sürelerine sahip olmamız. Bu özellik hem istenilen sonuçlara daha kolay ulaşılmasını mümkün kılıyor hem de uygulama sonrası iyileşme dönemi gibi bir ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Uygulama sonrası hastalar normal yaşamına devam edebiliyor. Tabii daha düşük maliyet de başka bir avantajı. Ayrıca; klasik lazer lipoliz yönteminde, göbek ya da basen bölgesini inceltmek için 2-3 seansa gerek varken yeni yöntemle tek seans uygulama yeterli oluyor. Üstelik, bu tek seansın süresi de kısa.

“Diyetle zayıflamamış kişiler için ideal”

PlazmaLipo hangi bölgelerde kullanılabilir?

Özellikle göbek, bel çevresi, sırt, basenler, diz içi, ayak bileği, kollar, gıdı en çok talep edilen ve en iyi sonuçları aldığımız bölgeler. Ayrıca özellikle erkeklerde görülebilen meme büyümesi vakalarında da sonuçlar memnuniyet verici.

Bu yöntem, diğer tedavilerle birlikte kullanılabilir mi?

PlazmaLipo, özellikle aşırı yağ birikimi, ciltte sarkmalar gibi morfolojik bozuklukların, ameliyat gibi daha agresif uygulamalara başvurmadan, etkili ve kısa sürede düzeltilmesine olanak sağlıyor. Zayıflama, bölgesel incelme, gevşemiş cilt yapısını toparlama amacıyla, kavitasyon, radyofrekans, ThermoC, Intracel gibi diğer yöntemlerle kombine edilerek ya da tek başına kullanılıyor.

Kimler PlazmaLipo yöntemiyle tedavi olamaz?

İleri derecede kalp, akciğer hastalığı olanlarda, ileri derecede karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluklarında ve hamilelerde kullanılmasını önermiyoruz.

PlazmaLipo için ideal olan hasta tipini tarif eder misiniz?

Her türlü diyet, spor vb. çabalara rağmen ortadan kaldırılamayan aşırı yağlanma ve yağ birikimi ile yüz, kol ya da vücuttaki cilt gevşemeleri, sarkmaları olan, metabolizması düzgün çalışan 18 yaş üzeri kadın-erkek...

(19.02.2011 atrihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

3

Haberin Devamı