Spor Play-off'a 'hayır'

Play-off'a 'hayır'

Paylaş
Play-off'a 'hayır'

Kulüpler Birliği Başkanvekili Hasan Akıncıoğlu önümüzdeki sezon play-off sisteminin oynanmayacağını ve alternatif bazı sistemler üzerinde durulduğunu söyledi

Kulüpler Birliği Başkanvekili Hasan Akıncıoğlu önümüzdeki sezon play-off sisteminin uygulanmamasını ancak alternatif bir sistem üzerine değerlendirme yapacaklarını söyledi. Yayıncı kuruluşun önümüzdeki sezonki sistem hakkında bir taslak sunduğunu ifade eden Akıncıoğlu, "Önümüze gelen bir taslak var ancak bu taslak hakkında nihai bir karar yok. Bu kararı almak için kendi aramızda görüşeceğiz ve ardından da Türkiye Futbol Federasyonu ile bir araya geleceğiz. Düşünülen yeni sistem, maçlar oynanırken uygulanabilecek bir uygulamayı kapsıyor" dedi.

Haberin Devamı

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN AZİZ YILDIRIM'A DESTEK

Toplantıda yayıncı kuruluşun gelirleri artırmak adına yaptığı öneriler bazı kulüp başkanlarının tepkisine yol açtı. Play-Off sistemini kesinlikle istemeyen Kulüpler Birliği'ne karşılık Digiturk'ün yeni bir turnuva alternatifi sunduğu ve hem kulüplerin hem de kendilerine kaynak yaratmak istediklerini söylemesi ortamın gerginliğini sona erdirdi. Kulüpler haftaya Federasyon'a giderek bu konuyu bir kez daha masaya yatıracak. Toplantı sonrası açıklama yapan Başkanvekili Hasan Akıncıoğlu şunları söyledi:

"Biliyorsunuz Spor Bakanımız'a ziyarette bulunmuştuk. Bakan ile yapılan görüşmelerde süper lig kulüplerinin gelirlerinin artırılması ile ilgili olarak konuştuk. Bahis oyunlarında kulüplerin gelirlerinin arttırılmasını istedik. Reklam ve diğer sponsorluk gelirlerinin devam etmesini yine istedik.

Haberin Devamı

-Play-off sisteminin oynanmaması ile ilgili kararımızı ilettik. Ancak alternatif bir turnuva ile ilgili bir değerlendirme yapılacak. Turnuvanın nerede yapılacağına dair bir fikir verilmedi.

-Kulüpler Kanunu için hukukçularla bir çalışma yapılacak. Dernekler yasasına göre değil daha modern bir yapıda olmak istiyoruz.

-Süper lig kulüplerinde oynayan yabancılarla ile ilgili olarak lisanslarının alınabilmesi için katkı yatırılıyordu. Alt yapı için yapılan bu katkı ciddi bir yük getiriyor. Federasyondan düşürülmesini arzu ediyoruz.

-Yargılama süreci devam etmekte olan Aziz Yıldırım 'ın 29 Haziran günü yapılacak olan duruşmasına Kulüpler Birliği Vakfımız katılmayı kabul etti. Tam kadro orada olacağız.

-Avrupa Ligler Birliği'nin genel kuruluna evsahipliği yapacağız. Burada Avrupa Ligler Birliği'ne tam üyelik için girişimlerimizi hızlandıracağız.

DHA