Spor Platini'nin rüşvet alıp şike yaptığı iddia ediliyor

Platini'nin rüşvet alıp şike yaptığı iddia ediliyor

Paylaş
Platini'nin rüşvet alıp şike yaptığı iddia ediliyor

Katar'ın Dünya Kupası'nı rüşvetle aldığı ididalarının ucu UEFA Başkanı'na da dayandı, Platini'den şüphelenilen iki olay var

Futbolun son dönemlerdeki en önemli sorunları arasında yer alan şikeye karşı olan sıfır toleransı ile tanınan UEFA Başkanı Michel Platini’nin de yolsuzluğa bulaştığı iddia edildi. 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaların ucu UEFA Başkanı’na da dayandı.

Eurosport Türkiye'nin haberine göre; Michel Platini’nin şüpheliler arasına girmesinin temelini iki olay oluşturuyor:

Arap ülkesinin organizasyonu rüşvet dağıtarak aldığı öne sürülürken, paraları dağıtan isim olduğu söylenen Muhammed Bin Hammam ile Platini arasında gerçekleştirilen görüşme büyük şüphe çekti. Turnuvanın hangi ülkeye verileceğine dair oylamadan kısa bir süre önce Platini’nin Hammam ile gizli bir görüşme yaptığı belirtildi.

Ayrıca Platini’nin oğlu Laurent’in Katar merkezli spor şirketi Burrda’nın başına geçmesi de Fransız futbol adamı ile ilgili şüpheleri doğuran bir başka neden olarak ortaya çıkıyor. Gizli oylama yapılmasına karşın sonrasında oyunu Katar’a verdiğini gizlemeyen Platini iddiaları reddediyor. Oğlunun elde ettiği mevkinin, Katar’a verilen ev sahipliği ile ilgili olmadığını söylüyor.

Haberin Devamı