Spor Platini suçlamaları reddetti

Platini suçlamaları reddetti

Paylaş
Platini suçlamaları reddetti

UEFA Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verildiği oylamalarla ilgili, hakkında İngiliz basınında çıkan yolsuzluk iddialarını reddetti.

Platini, Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları, "Mesnedi olmayan ve toplumdaki imajı sarsmaya yönelik söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleriyle yalanladı.

Haberin Devamı

Platini adının, yolsuzluk iddialarına karıştırılmış olmasına şaşırmadığını belirten Platini, dünya futbolunun geleceği için önemli bir zaman diliminde olduklarını ve bundan sonra çıkacak hiçbir şeyin kendisi için sürpriz olmayacağını vurguladı.

Oylamalar sırasında 2022 Katar Dünya Kupası Komitesi’nden Muhammed Bin Hammam ile görüşmesini doğrulayan Platini, daha önce FIFA İcra Kurulu’nda görev almış bir yetkiliyle görüşmesinin devlet meselesi haline getirilmesine şaşırdığını ifade etti.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi dün 2022 Dünya Kupası oylamalarında Muhammed Bin Hammam’ın jüriyi etkilemeye çalıştığını ve bu amaçla Platini ile gizlice bir araya geldiğini iddia etmişti. Sunday Times gazetesi de önceki gün Katar Emirliği’nin 2022’deki organizasyonu satın aldığını öne sürmüştü.

Haberin Devamı