Tamer Heper Planda yetki olmalı
HABERİ PAYLAŞ

Planda yetki olmalı

Haberin Devamı

3000 konutluk sitede özel nisap gerektiren konularda kararlar tüm kat maliklerinin toplanması ile mi, yöneticilerinden oluşan kurul tarafından mı alınır? ● S.M

Yakın zamanlara kadar binlerce konutun olduğu siteler yoktu. Ayrıca mevzuat öyle birçok parseli kapsayacak bir yönetim planına da izin vermiyordu. Her parsel müstakil yönetime sahipti. Her parselin kendi içinde yönetilmez üzere hazırlanmış yönetim planı vardı. Ancak 2007’de şartlar değişti.

Birden çok parseli kapsayacak şekilde toplu yapı kurulması imkanı tanındı ve bunlar için tek yönetim planı hazırlanması imkanı doğdu. İşte okuyucumun meselesi de bu nedenle önem kazandı. İşin sonucu şöyle bağlandı, birleşik parseller için tek toplu yapı yönetim planı hazırlanacaktır.

Bu yönetim planında parsel yöneticileri kuruluna karar alma yetkisi verilebilecektir. Şayet yönetim planında böyle bir yetki yoksa tüm kat maliklerinin toplanıp karar alması gerekir. Ancak toplantıların nasıl yapılacağı konusunu incelerseniz, 3000 kişiyi nasıl toplayacağınızın yanıtını zor bulursunuz.

Biliyorsunuz toplantılar yapılmadan en az 15 gün önce taraflara tebliğ olunur. 3000 kişiye sağlıklı tebligat yapılabileceğini düşünemiyorum. Bunların bir kısmı site dışında ikamet eder, bir kısmı yurt dışında. Bir kısmı vefat etmiştir, mirasçılarının bulunması gerekir.

Bunlar akla ilk gelen problemlerdir. Bunun gibi birçok mesele ile karşı karşıya kalınır. Bu nedenle yönetim planınıza bir bakmanız şarttır. Yönetim planında bu kurula yetki verilmişse evet bu kurulda karar alınabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder