Gündem PKK'ya katılmaya giderken yakalandılar

PKK'ya katılmaya giderken yakalandılar

Paylaş
PKK'ya katılmaya giderken yakalandılar

Diyarbakır'da PKK kuryesi olduğu belirlenen bir kişi, örgüte eleman sağlamak için biri çocuk 2 kişiyi götürürken kırsal alanda yakalandı

PKK’ya katılmaya giderken yakalanan biri çocuk iki kişi ailelerine teslim edelirken, PKK’nın kuryesi ise tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, PKK’ya eleman temin eden bir kişinin beraberinde biri çocuk 2 kişi ile birlikte yakalandığı belirtildi. PKK kuryesi olduğu belirtilen kişinin tutuklandığı bildirilen açıklama şöyle:

"PKK/KCK terör örgütünün son dönemde kırsal alana eleman temininin engellenmesine yönelik Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce bir dizi operasyon başlatıldı. Kırsal alana kent merkezlerinden eleman taşındığıyla ilgili aldıkları ihbarı değerlendiren Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi, düzenlediği operasyonda, 1’i çocuk toplam 3 kişiyi gözaltına aldı.

PKK’ya giden biri çocuk toplam 3 kişi polis tarafından yakalandı. Kırsal alana 2 kişiyi götürdüğü belirlenen ve ismi verilmeyen bir kişinin yapılan soruşturmasında PKK’ya eleman temin etmek için terör örgütü propagandası yaptığı, kırsal kesime eleman temin ettiği belirlendi.

Yakalanan 3 kişiden 2’si savcılık tarafından serbest bırakılırken PKK’ya eleman temin eden bir kişi ise tutuklanarak cezaevine kondu. PKK’nın dağ kadrosuna götürülen 2 kişi daha sonra ailelerine teslim edildi."

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR (DHA)