Gündem PKK'lı cenazesinde emniyet müdürü bıçaklandı

PKK'lı cenazesinde emniyet müdürü bıçaklandı

Paylaş
PKK'lı cenazesinde emniyet müdürü bıçaklandı

PKK'lı cenazesinde emniyet müdürü bıçaklandı

Tunceli´deki operasyonda öldürülen 4 PKK'lıdan biri olan 'Tayhan Umut' kod adlı Cemil Nayman'ın cenazesi Mersin´de Önce Kurtali Mahallesi'ne getirildi.

Burada toplanan yaklaşık 2 bin kişi, PKK lehine sloganlar atarak cenazeyi Güneykent Mezarlığı'na götürmek üzere yola çıktı. Selen Kavşağı'na gelindiğinde konvoyu sivil kıyafetlerle takip eden Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, bir anda kalabalığın arasında kaldı.

Kalabalık, müdürlere bıçak, taş ve sopalarla saldırdı. Saldırı sırasında Hikmet Bulak, göğsünden ve bacağından bıçaklandı. Anadolu Atayün ile 1 polis memuru da başından darp edildi. Bölgede önlem alan polisler tarafından kalabalığın elinden kurtarılan emniyet müdür yardımcıları ile polis memuru Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan Hikmet Bulak ameliyata alındı. Kan kaybeden Bulak için polis telsizlerinden kan anonsu yapıldı. Bir çok polis, müdürlerine kan vermek için hastaneye akın etti.