Gündem PKK şimdi de köy yollarını kapattı

PKK şimdi de köy yollarını kapattı

Paylaş
PKK şimdi de köy yollarını kapattı

PKK tarafından 6 gün boyunca kapalı tutulan Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun özel tim operasyonuyla açılmasının ardından, şimdi de örgüt, ilçeler arasında alternatif olarak kullanılan köy yollarını kapattı

6 gün PKK'lılar tarafından kapatıldıktan sonra Ankara'dan gelen özel timlerin de katıldığı operasyonun ardından açılan Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nda ulaşım yoğun güvenlik önlemleri altında sağlanıyor. Örgüt mensupları bu kez de köy yollarını ulaşıma kapattı. Eleştirilere maruz kalan Diyarbakır Valiliği ise ilk günden itibaren müdahale emri verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer18154","18154","201406","18154-145838.jpg","1", "0","PKK köy yollarını da kapatmaya başladı");

Diyarbakır-Bingöl kara yolunda 10 gün önce başlayan yol kapatma eylemi devam ediyor. Karakol yapımını gerekçe göstererek, 24 Mayıs gecesi Lice'de trafiği kesen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile teröristler, şimdi de ilçeler arasında alternatif olarak kullanılan köy yollarını kapattı.

Eylemciler, dün akşam Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Hani ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan köy yolunda bulunan köprüyü tamamen tahrip etti. PKK'lılar, yola büyük kayalar yerleştirdi. Bu yolun kapatılmasıyla Kocaköy ile Hani ve Lice arasındaki ulaşım durdu.

YOLDA KİMLİK KONTROLÜ YAPTILAR


Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı bölgesinde karakol inşaatını protesto gerekçesiyle yolu trafiğe kapatan ve bir uzman çavuşu kaçıran PKK'nın eylemi 10. gününe girdi. Diyarbakır-Lice yoluna kazılan hendekleri dün kapatan güvenlik güçleri çevrede yoğun güvenlik önlemi alarak yolu trafiğe açtı. Zırhlı araçlar eşliğinde 20 araç 9 gün sonra Lice'den Diyarbakır'a geçiş yaptı. Ancak çok geçmeden eylemciler yolu yeniden trafiğe kapattı. Karayolları tabelasını söken örgüt, yolda kimlik kontrolü yaptı. Fis Ovası'nda yola taşlar dizen terör örgütü, kimsenin geçmesine izin vermiyor.

KÖPRÜLER TAHRİP EDİLDİ, YOLLARA DEV KAYALAR KOYULDU


Diyarbakır'da devam eden yol kapatma eylemi nedeniyle Diyarbakır-Lice, Kocaköy-Lice, Lice-Bingöl, Kulp-Muş arasında ulaşım sağlanamıyor. Diyarbakır'dan Lice'ye gitmek isteyenler eski Hani yolunu kullanarak Hani ilçesine kadar gidiyor ve burada zırhlı araçlar eskortluğunda Lice'ye geçebiliyor. Diyarbakır'dan Kocaköy'e gidenler ise köy yollarını kullanarak Hani ilçesine geçebiliyordu. Bu köy yolları, günlerdir alternatif olarak kullanılıyordu. Ancak PKK, dün akşam iş makinelerini kullanarak bu yolları da kapattı, yollara dev kayalar koyarak geçişi imkansız hale getirdi. Terör örgütü, köy yolunda bulunan köprüleri ise tahrip etti ve kullanılmaz hale getirdi.

VALİLİK : EMİR İLK GÜNDEN VERİLDİ

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi’nde yol kesen gruplara yönelik her hangi bir emir beklenmeden eylemlere karşı her türlü yazılı ve sözlü emrin ilk günden verildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, PKK’yı destekleyen gruplar tarafından 24 Mayıs tarihinden itibaren Diyarbakır-Bingöl karayolunda gerçekleştirilen yol kesme ve adam kaçırma gibi olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Suç işlenmesini önlemek, güvenlik kuvvetlerimizin önleyici zabıta olarak asli görevleri olup, bu görevin ifası için herhangi bir emir beklemeye ihtiyaç yoktur. Buna rağmen ilimiz hudutlarında meydana gelen yol kesme, adam kaçırma, eylemlerine karşı her türlü yazılı ve sözlü emri ilk günden itibaren verilmiş olup, ek güvenlik takviye kuvvetleri de talep edilmiştir."

Canan ALTINTAŞ / DHA - Cihan

Haberin Devamı