Ekonomi Piyasalarda IŞİD depremi

Piyasalarda IŞİD depremi

Paylaş
Piyasalarda IŞİD depremi

Terör örgütü IŞİD'in Musul'daki Türk Başkonsolosluğu'nu ele geçirmesi ve çok sayıda kişiyi rehin alması, borsayı ve döviz piyasalarını etkilemeye devam ediyor

Ortadoğu’nun en kanlı terör örgütü IŞİD, Irak’ın Musul kentini önceki gün ele geçirdiğinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Başkonsolosluğun güvenliği için gereken önlemler alındı” dedi. Bu açıklamadan 20 saat sonra IŞİD, Musul’daki Türk Başkonsolosluğu’nu 900 militanla dün sabah bastı. Türk bayraklarını indirip yerlerine kendi bayraklarını çektiler. Teröristler, Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 personeli ve ailelerini rehin alıp götürdü. Terör örgütü IŞiD, 49 Türk Dışişleri personelini ve ailelerini tutukladığını dün akşam açıkladı.

Haberin Devamı

IŞİD’in Musul’da kontrolü ele almasıyla 2.08 liradan 2.10 liranın üzerine çıkan dolar, gerginliğin tırmanmasıyla bugünkü ilk işlemlerde 2.12 lirayı da geçti. Dolar 2.1230 liraya kadar tırmandı.

Gelişmelerin ilk gününde 2.85 lirayı aşan Avrupa Birliği para birimi Euro da bu sabah 2.87 liranın üzerine çıktı.

Haftaya yükselişlerle başladıktan sonra dün yüzde 3.25 düşüşle 4 Haziran’dan bu yana en düşük seviye olan 79,020.57 puandan günü tamamlayan Borsa İstanbul Endeksi de güne yüzde 1.14 düşüşle başladı. Dünkü işlemlerde 80 bin puanın altına düşen Endeks, bugün de 79 bin puanın altına gerileyerek 78,114 puana kadar geriledi.

Musul’daki gelişmeler Türkiye’de devlet kağıtlarının faizlerini de yukarıya çekti. Dün yüzde 9’u da aşarak yüzde 9.12 düzeyinden kapanan gösterge 10 yıllık tahvilin faizi bugün ilk işlemlerde yüzde 9.25 düzeyine çıktı.

Haberin Devamı

DHA