Yaşar Özay PİSA mutsuzluğun fotoğrafını çekti
HABERİ PAYLAŞ

PİSA mutsuzluğun fotoğrafını çekti

Haberin Devamı

PISA Öğrenci Refahı araştırması Türk öğrencilerin sınav baskısı yaşadığını ve okullarına aidiyet hissetmediğini gösterdi.

OECD, PISA 2015 Öğrenci Refahı araştırması 28 OECD ülkesi arasında en mutsuz öğrencilerin Türkiye’de olduğunu gösterdi. Türkiye’de 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin yüzde 28.6’sı hayatından hiç memnun olmadığını belirtti. Türkiye’deki öğrencilerden sınav kaygısı duyanların oranı 58.8 olurken, yüzde 56 ise ‘ders çalışırken stres yaşadığını’ belirtti. Türkiye, İtalya’nın ardından OECD ülkeleri içinde öğrencilerin en fazla kaygı duyduğu ikinci ülke oldu. Türkiye’de ‘bir ayda birkaç kez herhangi bir zorbalığa maruz kaldığını’ söyleyen öğrenci oranı ise yüzde 18.6. Türkiye bu oranla OECD’nin 18.7’lik ortalamasının altında sonuç elde etti. Öğrencilerin yüzde 61.4’ü kendilerini okula ait hissettiklerini belirtti.

Mutsuzlar çünkü umutsuzlar

Gençlerimiz artık dünyayı izliyor. Dünyada ne olup bittiğinin farkında. Dünyadaki en iyilerle kendisini kıyaslıyor. Dünya ile konuşmak, çalışmak ve yarışmak istiyor. Aldığı eğitimin, okulun kendisini böyle bir geleceğe hazırladığından emin değil. Bu da onları mutsuz ediyor. Beklentilerinin gerçekleşmeyeceğini düşünen insan mutsuz olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder