Yaşam Pil ömrünü uzatın

Pil ömrünü uzatın

Paylaş
Pil ömrünü uzatın

Cep telefonunuzun pili çok mu çabuk bitiyor? Bu ipuçlarını takip edin ve rahat bir nefes alın!

Akıllı telefonunuzun pil ömründen şikayçiyseniz yalnız değilsiniz. Zira bu harika cihazların en büyük zayıf noktası genellikle pilleri. Ancak bir-iki gün zor dayanan pilinizin ömrünü bazı ipuçları sayesinde uzatmanız mümkün. İşte pilinizin üzerindeki yükü azaltacak bazı ipuçları.

Haberin Devamı

Ekranı ayarlayın: Telefonunuz destekliyorsa, en çok hangi bileşenin enerji tükettiğini inceleyin. Listenin en başında muhtemelen ekranı göreceksiniz. Ekranın tükettiği gücü azaltmanız ise birkaç yolu var: Otomatik parlaklığı kapatın ve ekran zaman aşımını azaltın (Örneğin 1 dakikadan 30 saniyeye).

Eşitleme ayarlarını düzenleyin: Görüntü ayarlarından sonra piliniz üzerinde en çok etkide bulunan ayar eşitleme ayarlarıdır. Çeşitli uygulama ve widget'lar yükledikçe bunlar sizi uyarmadan otomatik olarak eşitleme yapmaya çalışırlar. Bunun için arka planda otomatik eşitlemeyi kapatabilir, eğer mümkünse gerektiğinde elle eşitleyebilirsiniz.

Buna alternatif olarak telefonunuz destekliyorsa eşitleme yapan uygulamaları kendiniz belirleyebilir ve eşitleme aralığını uzatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Telsiz bileşenler, göz alıcı öğeler ve uygulamalar

Alıcılarınızı yönetin: Birçok akıllı telefon, açık olduğunda pil ömrünü etkileyebilen birçok telsize sahip. Kullanmadığınız zaman Wi-Fi bağlantısını kapatarak telefonunuzun Wi-Fi ağalarını aramasını ve boş yere pil harcamasını engelleyebilirsiniz. Bluetooth ve GPS'i de kullanmadığınızda kapatarak pil ömrünü uzatmanız mümkün. Telefonu hiç kullanmayağınız zamanlarda ise 'Uçak modu'na geçebilir, tüm kablosuz bağlantıları kapatabilirsiniz.

Göz alıcı özellikleri kapatın: Hareketli masaüstü resimleri, araçlar, alternatif giriş ekranları harika görünüyor olabilirler ancak bunlar telefonunuzun pili üzerinde ek yük oluşturabilir. Canlı duvar kağıtları kullanmaktan kaçınarak ve animasyonları kapatarak pil ömrünü uzatabilirsiniz.

Uygulamaları ve araçları yönetin: Bazı uygulamalar kendi kendine açılabilir ve giriş ekranlarınızdaki araçlar pilinizi tüketebilir. Uygulamalarınızı yönetmek için örneğin Android telefonlarda Advanced Task Killer gibi bir programı kullanabilirsiniz. Bu tür bir uygulama ile bellekte yüklü gereksiz yüklemeleri kapatabilir, işlemci üzerindeki yükü azaltabilirsiniz.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.