Spor Pianigiani ile sözleşme imzalandı

Pianigiani ile sözleşme imzalandı

Paylaş
Pianigiani ile sözleşme imzalandı

Neven Spahija ile yollarını ayıran Fenerbahçe Ülker, İtalya'nın Montepaschi Siena takımının başantrenörü Simone Pianigiani ile sözleşme imzaladı

Fenerbahçe Kulübü’nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalanan İtalyan teknik adam takımın başına getirildi.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basketbol Şube Sorumlusu Semih Özsoy, çok değerli bir antrenörü sarı-lacivertli takıma kazandırdıklarını belirterek, "Simone ile hedeflediğimiz büyük başarılara birlikte yürüyeceğiz" ifadesini kullandı.

İtalyan başantrenör Pianigiani de Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birine geldiğini aktararak, "Her zaman hayranlıkla izlediğim Fenerbahçe seyircisinin önünde, onların coşkulu desteğiyle büyük başarılara ulaşmak için çok sabırsızlanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

43 yaşındaki Pianigiani, Montepaschi Siena’da 1996-2006 arası 10 yıl yardımcı antrenör olarak görev aldı. 2006-2012 arası 6 sezon takımın başantrenörlüğünü yapan İtalyan teknik adam, 6 yıl üst üste şampiyonluğa ulaşarak İtalya Ligi’nde erişilmesi zor bir rekora imza attı.

Bu süre zarfında 4 kez İtalya Kupası ve 5 kez de İtalya Süper Kupası’nı kazanan Pianigiani, 2008 ve 2011 yıllarında da Siena ile THY Avrupa Ligi’nde dörtlü finale kalarak, 2 kez 3.lük elde etti.

Haberin Devamı