Dünya Peşmerge Musul'dan çıkmayabilir

Peşmerge Musul'dan çıkmayabilir

Paylaş
Peşmerge Musul'dan çıkmayabilir

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge (Savaşçı) Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurd Hikmet, Mesut Barzani'nin askeri güçlere Kürtlerin yaşadığı sorunlu bölgelere girme talimatı verdiğini belirtti

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hikmet "Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Peşmerge güçlerine, Kürtlerin yaşadığı sorunlu bölgeleri koruma emri verdi. Barzani, Peşmerge güçlerini bu bölgelerde hareket etme konusunda serbest bıraktı" dedi. Kerkük Havaalanı’nın dün akşamdan bu yana Peşmerge güçlerinin elinde olduğunu aktaran Hikmet "Irak ordusunun terk ettiği bütün bölgeler, Peşmerge güçlerinin kontrolü altında. Bu da Başkomutan Barzani’nin emriyle olmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

YANİ...

Peşmerge'nin (Ölümün arkasından giden savaşçı) Musul'a operasyon yapması, başka bir ülkenin topraklarına girmesi anlamına geliyor. Çünkü Musul, merkezi Bağdat'ta bulunan, Irak yönetimi toprakları içinde yer alıyor.

Erbil üzerinden yola çıkan IKBY'nin Peşmergeleri bölgede kendi güvenliğini ve katliamı önlemek için Musul'a girecek. Barzani yönetimi tarafından açıklamada sadece gerekli gördükleri, ve Kürtlerin yoğun olduğu bölgeler diye geçiyor. Ancak kısa vadede bu duruma başta Irak başbakanı Maliki olmak üzere Bağdat yönetimi ses çıkaramayacak. Uzun vadede ise, Mesud Barzani yönetimi, sınır ve güvenliği gerekçe göstererek Musul'dan çıkmayabilir. Bu da Bağdat yönetiminin, çok değerli ve petrol bakımından zengin Musul topraklarını kaybedeceği anlamına da geliyor. IKBY, yıllardan beri Musul'un kendi toprakları olduğunu söyleyerek hak istiyordu.

Haberin Devamı