Dünya Peşmerge IŞİD'le çatışıyor

Peşmerge IŞİD'le çatışıyor

Paylaş
Peşmerge IŞİD'le çatışıyor

Irak'ın Musul kentinde kontrolü ele geçiren IŞİD militanlarıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin peşmerge güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi

Musul sınırındaki Sipilka Peşmerge Birliği Komutanı Abdulrahman Kewrini: "Sinuni bölgesi ve Sincar ilçesine yakın Rabia nahiyeside peşmerge birliğiyle IŞİD arasında çatışma yaşandı. 7 IŞİD militanı öldü çok sayıda yaralı var. Çatışmalar devam ediyor"

Haberin Devamı

"7 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ"

Musul sınırındaki Sipilka Peşmerge Birliği Komutanı Abdulrahman Kewrini, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKYB) peşmerge güçleriyle Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında çatışmaların yaşandığını söyledi. Kewrini, çatışmanın Sinuni bölgesine ve Sincar ilçesine yakın Rabia nahiyesinde meydana geldiğini ifade etti. AA muhabirine açıklamalarda bulunan peşmerge komutanı Kewrini, "Çatışmalar sonucunda 7 IŞİD militanı öldü, bir çok yaralı var" dedi. Çatışmaların devam ettiğini belirten Kewrini, "Peşmerge güçlerimiz ile IŞİD’e bağlı silahlı militanlar sabah saatlerinde çatışma çıktı. Sinune bölgesinde hala çatışmalar sürüyor. Bizden kayıp yok ama IŞİD’in 7 silahlı üyesi öldürüldü ve birçok da yaralıları var" diye konuştu.

Haberin Devamı

O BÖLGE PEŞMERGENİN KONTROLÜNE GEÇTİ

Peşmege komutanı bölgenin son durumuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Sinune bölgesi şu an tamamen Peşmerge güçlerinin kontrolü altındadır. IŞİD örgütü de güçlerimiz tarafından uzaktan izlenmektedir. Peşmerge güçlerimizin moral değeri ise oldukça yüksek."

MALİKİ: KAÇAN ASKERLERİ CEZALANDIRACAĞIZ

IŞİD'in Musul'a saldırmasıyla bölgede görev yapan Irak askerlerinin üniformalarını çıkartarak bölgeden kaçtığı iddia edilmişti. Irak lideri Maliki de kaçan askerlerin cezalandırılacağını açıklamıştı.