Siyaset Perver'den PKK'ya: Asıl hain sizsiniz
Paylaş
Perver'den PKK'ya: Asıl hain sizsiniz

Şivan Perver, terör örgütü PKK'nın tehditlerine çok sert bir açıklamayla cevap verdi: Asıl hain sizsiniz

Terör örgütü PKK bu defa da Almanya'da yaşayan sanatçı Şivan Perveri hain ilan etti. Ardından da Perver'e tehdit yağdırmaya başladı.

Haberin Devamı

Tehditlerin sebebi ise, Perver'in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşmesi ve demokratik açılımı olumlu bulduğunu söylemesi.

Şivan Perver, terör örgütü PKK'nın tehditlerine çok sert bir açıklamayla cevap verdi: "Asıl hain sizsiniz."

Perver Neden Hedef Haline Geldi?

Ünlü sanatçı Şivan Perver 1976'dan beri Almanya'da yaşıyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önceki Almanya ziyaretinde Şivan Perver ile biraraya geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şivan Perver'le görüşmelerinin ardından, "Türkiye'ye gelme konusunda çok istekliydi. Büyük bir vatan hasretini kendisinde gördüm. Çok duygulandı gözleri yaşardı" demişti.

Perver, TRT 6'ya da konuk oldu ve demokratik açılımdan övgüyle söz etti, "Birbirimizle çatışmaya gerek yok" dedi.

Haberin Devamı

İşte tüm bunlar ünlü sanatçıyı hedef haline getirdi.

Terör örgütü PKK, Şivan Perver'i hain, işbirlikçi ve ajan olmakla suçladı. Hemen bazı çevreler 15 Şubat'ta Şivan Perver'in TRT 6'da bir konser vereceği yalanını uydurdu. Oysa konser falan ortada yoktu. Sadece TRT 6'da yayınlanan "Rewi" yani "Yolcu" programı, Şivan Perver'le görüşmüş ve ünlü sanatçının düşüncelerini, hayatını anlatan bir program hazırlamıştı. Üstelik bu programın yayın günü 15 Şubat değil 22 Şubat'tı.

Perver Cevap Verdi

Perver ise tehditlere, "Eğer bir ihanetten söz edilecekse, asıl hainler sizsiniz" diyerek karşılık verdi.

Perver,bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan "İftiracılara cevabımdır" başlıklı videosunda, insanlıktan bir parça dahi nasip almış hiç kimsenin kendisine yapılanları reva görmeyeceğini kaydetti.

Perver, "Yazıklar olsun size. Ayıptır! Bu yüzden halkıma sesleniyorum. Bu kişilerden hesap sorun. Artık yeter. Yeter artık. Bunlardan hesap sorun. Özür dilesinler. Temiz kalpli, şefkatli ve değerli halkıma sevgi ve saygılarımla. Halkımı ve milletimi çok seviyorum. Buna inanın" dedi.

Perver, tehditçilere de "Şunu iyi bilin. Hiç kimse beni korkutamaz ve teslim alamaz" diye seslendi.

Şivan Perver şunları söyledi: "Biz alınıp satılmayız. Şurda burda arkadaşlarını öldüren, sağa sola saldıran, kendisini Kürtlerin sahibi sanan kişilere kulak vermeyin. Bunlar doğru değil. Ayıptır! Çok ayıp! Onları uyarıyorum. Çok ayıptır! Kimseyi hain ilan etmeyin. Sizin buna hakkınız yok. Eğer ihanet varsa, başkalarını hayınlıkla suçlayanlar haindir. Bunu çok iyi bilin, Şivan Perver hiçbir zaman, inanç ve doğrularından vazgeçmez. Ben dün neysem, bugün de oyum, yarın da o olacağım. Bunu iyi bilin, Halkımı vatanımı seviyorum. Siz daha kürtçe okuyup yazamıyorusnuz. Yazıklar olsun size."

MİLLİYET

Haberin Devamı