Dünya Penthouse'un kurucusu öldü

Penthouse'un kurucusu öldü

Paylaş
Penthouse'un kurucusu öldü

Uzun süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Penthouse dergisinin kurucusu Bob Guccione öldü

Ailesinin yaptığı açıklamada, Guccione’nin ABD’nin Teksas eyaletinin Dallas kentinde, tedavi gördüğü Plano İhtisas Hastanesi’nde 79 yaşında öldüğü bildirildi. Guccione’nin eşi April Dawn Warren Guccione daha önce yaptığı açıklamada, eşinin uzun bir süreden beri akciğer kanseriyle mücadaele ettiğini belirtmişti.

Penthouse adlı erkek dergisini, kendi fotoğraf sanatçılığı kariyerini desteklemek amacıyla İngiltere’de 1965 yılında kuran ve derginin ilk fotoğrafçısı olan Guccione, 1969 yılında, feminist hareketin ve cinsel devrimin doruk noktasında olduğu ABD’de de dergisinin satışına başladı. Penthouse, ABD’de yayın hayatına başlamasının ardından, bulvar gazeteciliği ve kışkırtıcı çıplak kadın fotoğraflarıyla, ABD’de yayınlanan diğer erkek dergisi Playboy’a meydana okur hale geldi.

Penthouse dergisi, 1984 yılında ABD güzeli seçilen ilk zenci olma başarısını gösteren Vanessa Williams’ın çıplak fotoğraflarını yayınlayarak, Williams’ın tacının elinden alınmasına neden olmuştu. Derginin Williams’ın çıplak pozlarının yayınladığı sayısı 6 milyon satmış ve 14 milyon dolarlık bir gelir getirmişti. Tacı elinden alınan Williams ise yine de bir şarkıcı ve film yıldızı olarak ün kazanmayı başarmıştı.

Ünlü Forbes dergisinin 1982 yılında yayınladığı, dünyadaki en zengin 400 kişi listesine girmeyi başaran Guccione’nin hesaplamalarına göre, kendisinin yönetiminde Penthouse dergisi 4 milyar dolarlık bir gelir getirdi.

Ancak Guccione’nin yarattığı Penthouse imparatorluğu, yaptığı çok sayıda kötü yatırım ve sektörde meydana gelen değişimlerle erkek dergilerinin yazım hayatından internet ortamına geçmesi nedeniyle bir anda paramparça olmuş, bu nedenle mali sıkıntıya giren Guccione dünya çapındaki sanat koleksiyonu ile Manhattan’daki dev malikanesini satmak zorunda kalmıştı.

AA

Haberin Devamı