Gündem 'Pensilvanya Valiliği gurur verir'

'Pensilvanya Valiliği gurur verir'

Paylaş
'Pensilvanya Valiliği gurur verir'

Antalya'da YGS'yi protesto eden grubu yuhalayan Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan, "Pensilvanya Valiliği'nden gurur duyarım" dedi

Cumartesi günü YGS’yi protesto için yürüyüş yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi gruba ’Yuh’ çeken Vali Yardımcısı Metin Borazan, dün de aynı grup tarafından protesto edildi.

Ellerinde, üzerinde ’İmamın Borazan’ı Sus’ yazılı dövizler ve Metin Borazan’ın Keşan Kaymakamı olduğu dönemde kadın heykelleri arasında çektirdiği fotoğrafın bulunduğu dövizleri taşıyan grup adına yapılan açıklamada, "Metin Borazan cemaat bağlılığı ve itaatini kanıtlamak istiyorsa AKP’den aday olarak seçimlere girebilir ve rahatça borazanlık yapabilir. Hatta üstün hizmetlerinden dolayı Pensilvanya Valiliği’ne de atanabilir" denilmişti.

VALİ YARDIMCISINDAN OLAY POZ

İki oğlu ve eşinin YGS’ye girdiğini belirten Metin Borazan, bugün gazetecilerin sorularını yanıtladı. İki kadın heykele ilişkin fotoğrafın Facebook’taki kişisel sayfasından alınarak gazetelerde kullanılmasını özel hayatına müdahale olarak değerlendiren Vali Yardımcısı Borazan, şunları söyledi:

"Fotoğrafla ilgili bakanlık da sordu. Bu iki yıl önceki bir fotoğraf. Makedonya’nın Avrupa Birliği ile ilgili bir programıydı. Makedonya Başbakanı da o meydandaydı. Ve herkes o heykelle öyle fotoğraf çektiriyor.


"ÖZEL HAYATA MÜDAHALEDİR BU"

Şimdi ben bunu internet siteme koydum, mahremiyetin ihlalidir bu. Demek ki arkadaş olarak eklediğim kimselerden bazıları artniyetlidir. Espri mahiyetindeki iki yıl önceki bir fotoğrafı alıp bunu aleyhimde kullanmak açıkgözlülük, belden aşağı vurmaktır.

Beni internetten arkadaş olarak ekleyebilirsiniz, küfür ve hakaret içeren mesajlar olmamak kaydıyla."

"DEMOKRATİK TEPKİMİ DİLE GETİRDİM"

Metin Borazan, yürüyüş yapan grubu neden yuhladığı sorusuna yanıt verirken, "Görüşlerine katılmıyorum ve demokratik tepkimi dile getirdim. Bu kadar basit.

"SINAVLA İLGİLİ ŞAİBE OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

İzin de almışsın. Yürüyüşünü de yapıyorsun. Üstelik yürüyüşü yapanlar öğrenci mi değil mi o da bilinmiyor. Çünkü yürüyüş yapanlar TKP bayrağı ile yürüyüş yapıyor. Benim çocuklarımın girdiği üniversite sınavı ile ilgili şaibe oluşturmaya çalışanlar.

Onlar nasıl başbakanı, bu ülkenin sevdiği dini liderleri bazı şeylerle itham ediyorlarsa benim de onlara karşı demokratik hakkımı dile getirmekten daha doğal ne olabilir?" karşılığını verdi.


TKP’lilerin yaptığı açıklamalara karşı da avukatının gereğini yapacağını anlatan Borazan, "Beni tarikatçı, onun bunun borazanı olarak itham ediyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin görevlendirdiği memuruyum.

O gün de, tatildi benim özel hayatımla ilgili fotoğrafları yayınlıyorlar, artı beni töhmet altında bırakacak açıklamalar yapıyorlar. Tazminat da, ceza da avukatım inceliyor ve hangisi olursa" diye konuştu.

Metin Borazan, "İmamın borazanı, git Pensilvanya’nın Valisi ol" gibi tepkilerle ilgili ise şunları söyledi: "Nerede? Şimdi benim üniversitede okurken bir hayalim vardı.

Cahilce bir hayaldi belki. Filistin Valisi olmak gibi yani. Şimdi benim şu konuda vali olma, birilerinin gözüne girme, efendim işte ne Pensilvanya’nın gözüne girme ne başbakanın gözüne girme, ne bilmem nerenin gözüne girme gibi bir niyetim, düşüncem, vesairem olamaz.

Ben siyasetçi değilim. Kaldı ki onları savunmak bana düşmez. Ben kimim ki onları savunayım. Benim haddime mi yani? Belki duysalar sayın başbakanımız da kızar, sayın hocaefendi de kızar. Yani benim onları savunma gibi bir yetkim, yeteneğim, becerim de yok.

Açıklama yapmışlar efendim ’Pensilvanya’nın valisi olsun’ gibi. Varsa bir üyelik formu, öyle bir dernek, örgüt vs. göndersinler imza atayım altına. Keşke olabilsem, gurur duyarım."

Mehmet ÇINAR/DHA

2