Gündem Pendik'te şortlu kıza saldırıda flaş gelişme!

Pendik'te şortlu kıza saldırıda flaş gelişme!

Paylaş
Pendik'te şortlu kıza saldırıda flaş gelişme!

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak tuksuz yargılanmasına' karar verilerek serbest bırakılmıştı. Savcılık, minibüste şortlu kıza saldıran zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti. Zanlı için tutuklama kararı çıktı

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş'in ifadesi ortaya çıktı.



Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'tahrik oldum' diye savundu. 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' diyen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de genç kızdan şikayetçi oldu.



Ercan Kızılateş, ifadesinde şunları söyledi:

"Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti' dedim.Elimin tersi ile yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine bayan ayağa kalkarak saldırıya geçti. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir."

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ


Tutuklama istemiyle ikinci kez mahkemeye sevk edilen şüpheli, 'Tutuksuz yargılanmasına' karar verilerek serbest bırakılmıştı. Savcılık, minibüste şortlu kıza saldıran zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti. Ardından zanlı için tutuklama kararı çıktı.

TUTUKLANDI


Atılı suçların basit yaralama kapsamında kalma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine karar verilerek sevk edildiği suçlar yönünden serbest bırakılmıştı, Ercan Kızılateş tutuklandı.

PİŞMANMIŞ!


Kızılateş, Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda, “Pişmanım. Sadece iyi niyetle bir söz söyledim. Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Kısa şort giymişti. Kendisi de bakma o zaman dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Olay bir anda gelişti ve olaydan pişmanım. Tokat atmadan önce bana hakaret etti, bu benim zoruma gitti. Önce müdahale etmedim ancak sonra gururuma yediremedim elimin tersi ile hafifçe vurdum” ifadelerini kullandı.