Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Peeling deyip geçmeyin!
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Kabul edelim, herkes parlak ve sağlıklı bir cilt ile kendisini daha keyifli hisseder. Ancak, bu keyfi yaşamak için biraz çaba göstermeniz gerekir. Nasıl mı?


Peeling aslında kültürümüzde de bulunan bir cilt soyma işlemidir. Hepimizin, ailelerimizden ve annelerimizden bildiği üzere hamamda ya da banyoda kese ile ciltteki ölü tabakanın çıkarılmasıdır.

Ancak daha modern anlamda peeling yani cilt soyma işlemi farklı tekniklerle yapılabilmektedir. Artık bir banyo ritüeli olmaktan çıkıp sağlık uygulaması olarak tıp literatüründe yerini almıştır.

Cilt sağlığı açısından çok önem taşıyan bu işlemin yöntemi ve sıklığı uzman hekimler tarafından ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Şehir hayatı cildi yoruyor
Hayat boyu farklı koşullarda yaşamak zorundayız. Özellikle şehir hayatında hava kirliliği ve stres gibi dış faktörler cilt sağlığı üstünde belirleyici etkilere sahip. Gün boyu kullandığımız sosyal medya araçları da yaydıkları ışınlar ile yine cildi olumsuz etkiliyor. Bir de yer çekimi, sağlıksız beslenme ve hareketsizliği eklediğinizde ortaya çok da sevimli sonuçlar çıkmıyor.

Peeling ne işe yarar?
Tüm bunlar cildimizin dış tabakasında gözenekleri tıkayan ve matlık veren bir doku oluşumuna neden oluyor.

Kişiyi mutsuz, sağlıksız ve hatta yaşlı gösteren bu dokuyu farklı soyma yöntemleri ile ciltten uzaklaştırarak nefis sonuçlar elde ediyoruz. Soyulma işlemi sonunda matlığa neden olan üst tabakadaki ölü hücreler yok ediliyor.

Kısaca bahsettiğim gibi peeling cilt yenilenmesi için önem taşır. Farklı yöntemlerle yapılan bu işlemleri özellikle bulunduğumuz mevsim olan sonbaharda ve kış aylarında öneriyoruz.

Peeling çeşitleri neler?


Enzimatik, Karbon, Kimyasal ve Mekanik olmak üzere klinik ortamında yapılan soyma işlemleri sağlıklı sonuçlar için önerdiğimiz farklı çeşitlerdir. Ayrıca Lazer Leke tedavisi de yine cildin soyulduğu bir yenileme yöntemidir.

Enzimatik peeling işleminde;


Yaşlılık, hamilelik veya güneşe bağlı oluşan lekeler giderilir. Ayrıca akne ve yara izlerinin yok edilmesinde de başarılı sonuçlar verir. Uygulamayı vücudun sorunlu olan her bölgesinde yapabiliyoruz. Ancak en çok yüz, boyun, el, sırt ve dekolte bölgelerinde tercih edilir.

Karbon peeling işlemini;


Lekeleri gidermek, sarkmaları önlemek ve geniş gözenekleri küçültmek için kullanıyoruz. Bu yöntemi Q Switched ND Laser kullanarak yapıyoruz. Uygulanan karbon sayesinde ciltte başarılı ve sağlıklı sonuçlar alıyoruz. Dermabrazyondan çekinen hastalar için iyi bir alternatiftir.

Kimyasal peeling işleminde;


Amaç pürüzlü üst tabakayı yok edip, ciltte düz ve lekesiz bir sonuç elde etmektir. Uygulamada glikolik, laktik ve meyve asitlerinin olduğu Alfa Hidroksit Asitleri (AHA) kullanmaktayız.

Mekanik (dermabrazyon) peeling işlemini;


Deride oluşmuş pürüzlü tabakayı zımparalayarak gidermek amacıyla yapıyoruz. Derinin üst tabakası soyularak yara, akne izleri, lekeler ve çatlaklar giderilmektedir.

Lazer ile leke gidermek


Cildimizde farklı nedenlerle oluşan lekeleri gidermenin güncel ve popüler yollarından birisi de Lazer’dir. Lazer ile leke tedavisinde de cilt soyulmaktadır. Kısa süreli yapılan atışlar ile lekeler ciltten uzaklaştırılmaktadır. Bu sayede yenilenen cilt sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadır.

Seans tekrarları önemli


Her peeling işleminde amaçlanan ciltte nemli ve sağlıklı sonuçlar elde etmektir. Ve bu sonuçların alınması için peeling işlemini doktorunuzun önerdiği aralıklarla tekrarlamanız gerekmektedir.
Hazır kış mevsimi gelmişken yazdan kalan lekeleri gidermek ve ışıltılı bir cilt elde etmek için yenileme işlemlerini denemenizi öneririm. Ayrıca seanslar boyunca edimleyeceğiniz rahatlık sadece cildiniz için değil ruhunuz için de terapi olacak.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder