Ekonomi Patronlardan sağduyu çağrısı

Patronlardan sağduyu çağrısı

Paylaş
Patronlardan sağduyu çağrısı

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç, “Siyasi gerginlik her türlü kışkırtmaya uygun zemin oluşturuyor” diyerek siyaset ve toplum kesimlerine sağduyu çağrısında bulundu

İŞ DÜNYASI ENDİŞELİ

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) dünkü Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısına, artan siyasi gerginliğin iş dünyasında yarattığı endişe damgasını vurdu. YİK Başkanı Mustafa Koç, “Siyasi gerginlik her türlü kışkırtmaya uygun zemin oluşturuyor” diyerek, tüm siyaset ve toplum kesimlerine sağduyu ve itidal çağrısında bulundu. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Ülkemizde bir an önce sağduyunun hakim olduğu ortamın oluşmasına ihtiyacımız var” dedi.  Beklentiler iyileşmiyor Mustafa Koç konuşmasında, Türkiye’nin ekonomik krizde kaybettiklerini geri almak ve yüksek işsizliğini düşürmek zorunda olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Ama bunu yapabilmek için politik olarak huzur içinde olmamız lazım. TÜSİAD’ın CEO (üst yönetici) anketi, siyasi riskin sürekli olarak yükseldiğine işaret ediyor. Üretimdeki gerileme dip noktasına ulaştığı, ekonomik aktivite yavaş yavaş toparlandığı halde, anketteki beklentiler maalesef bir türlü iyileşme göstermiyor.”

Haberin Devamı

SİYASİLER UMURSAMIYOR

Koç, son yıllarda siyasi arenada önce laiklik, şimdi de kültürel eksenli keskin bir kutuplaşma yaşandığına, bu kutuplaşmaların da ileri boyuta taşınarak topluma yansıdığına dikkat çekti. Koç, “Farklı konulardaki bu iki tartışmanın, siyasette aynı fay hattına tekabül etmesi korkutucu bir gerçeğe işaret ediyor: Siyasilerimiz, kendi siyasi stratejileri adına en keskin söylemleri benimserken, bunun toplum üzerinde yarattığı tahribatı umursamaz görünüyorlar” dedi.

KIŞKIRTMAYA UYGUN ZEMİN

Koç şöyle konuştu: “Öte yandan terörü meşru gösterdiği izlenimi doğuran tutumlardan yeterince kaçınılmıyor. Sonuçta siyasette yaratılan gerginlik ortamı, her türlü kışkırtmaya uygun bir zemin oluşturuyor. Bu da, sokaklara ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan gösteriler, hatta çatışmalar olarak yansıyor. Bu kutuplaşma bizi ülke olarak öngörmediğimiz ağır sonuçlara sürükleyebilir. Yükselen işsizlikle gelebilecek sosyal sorunların, bu toplumsal kutuplaşma ile birleşmesi telafisi imkansız zararlara yol açabilir.”

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Haberin Devamı

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da konuşmasına son dönemde yaşanan olayları değerlendirerek başladı. “Yaşanan terör olaylarından dolayı milletçe derin bir acı yaşıyoruz” diyen Yalçındağ, Tokat’ta şehit düşen askerler ve İstanbul’daki saldırıda hayatını kaybeden Serap Eser için başsağlığı diledi. Yalçındağ, “Ülkemizde bir an önce sağduyunun hakim olduğu ortamın oluşmasına ihtiyacımız var. Biz bu süreçte elimizden gelen gayreti göstermeye, üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.