Gündem Patlayan rögar kapağı can aldı!

Patlayan rögar kapağı can aldı!

Paylaş
Patlayan rögar kapağı can aldı!

Rögar kapağı, birkaç gündür devam eden yağışların ardından oluşan basınç nedeniyle patladı. 1 ölü, 1 yaralı

Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde, Celal Bozkuş ve Ahmet Taner’in tarlalarının yanında bulunan ve tıkandığı için açmak istedikleri rögar kapağı oluşan basınç nedeniyle patladı. Demir kapağın başına isabet ettiği Celal Bozkuş yaşamını yitirirken, Ahmet Taner ise yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Harran’ın Aslankuyu Köyü’nde meydana geldi. 29 yaşındaki Celal Bozkuş, arkadaşı 24 yaşındaki Ahmet Taner ile birlikte köyün bir kilometre dışındaki tarlasını sulamaya gitti. Ancak iki arkadaş tarladaki suyun tahliye olmadığını görünce, arazinin yanındaki tıkanan tahliye kanalını açmak istedi.

İki arkadaşın açmaya çalıştığı tahliye kanalının üzerindeki rögar kapağı, birkaç gündür devam eden yağışların ardından oluşan basınç nedeniyle patladı.

Rogar kapağının isabet etmesiyle yere yığılan iki arkadaştan Ahmet Taner telefonla ulaştığı yakınlarından yardım istedi. Çağrı üzerine araziye gidenler tarafından otomobille Harran Devlet Hastanesi’ne götürülen ve başından ağır yaralanan Celal Bozkuş kurtarılamasken, Ahmet Taner’in sağlık durumunun ise iyi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Bozkuş’un cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HARRAN(Şanlıurfa), (DHA)