Gündem 'Parmak ikizler' yaşam savaşını kazandı

'Parmak ikizler' yaşam savaşını kazandı

Paylaş
'Parmak ikizler' yaşam savaşını kazandı

700 gram olarak dünyaya gelen Zeliha ile 1260 gram olarak gelen İsa bebek, 2,5 ay süren yaşam savaşını kazandı

Şanlıurfa'da 30 hafta önce ikiz olarak doğan ve 700 gram olarak dünyaya gelen Zeliha ile 1260 gram olarak gelen İsa bebek, 2,5 ay süren yaşam savaşını kazandı ve uygulanan tedavi ile sağlıklarına kavuşarak hastaneden taburcu oldu. İsa-Zeliha kardeşlerin doğduğunda avucuna sığmadığını ve öleceklerini düşündüğü söyleyen anne Hansal Aktoprak, "Şimdi her ikisi de sağlıklı. Onları avucumda değil, kucağımda taşıyorum" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Hayati Harran Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi 32 yaşındaki Hansal Aktoprak, 2,5 ay önce doğum sancısı çekince eşi Kasım Aktoprak tarafından Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne getirildi. Hamileliği boyunca hiç tedavi olmayan çifte burada ikiz bebeklerinin olacağı ve doğumun hemen sezaryenle yapılması gerektiği söylendi. Aktoprak çifti, ikiz bebekleri olacağını duyunca şaşkına dönerken, anne ameliyata alındı.

SEFERBERLİK İLAN ETTİLER
Kadın Doğum Uzmanı Burcu Severgen tarafından, hamileliğinin 30. haftasında sezaryenle yaptırılan doğum ile Halise Aktoprak, biri kız diğeri erkek iki çocuk dünyaya getirdi. Ancak, prematüre olarak kız bebek 700, erkek bebek ise bin 260 gram dünyaya gelince, yaşama umutları az olduğu için yeni doğan ünitesinde kuvöze alındı. Aktoprak çiftinin Zeliha ve İsa ismini verdiği bebeklerin yaşamanı için yoğun tedavi programı uygulanmaya başlandı.

Yeni doğan ünitesinde konuldukları kuvözde, ilaç tedavisi uygulanan ve anne sütü hortumla beslenen ikiz bebekler, 2,5 ay süren tedavi sonunda sağlıklarına kavuştu. Doğumu gerçekleştiren Doktor Burcu Severge, ikiz bebeklerin yaşama şansının çok az olduğunu ama umutlarını kaybetmediklerini belirterek, "Açıkçası seferberlik ilan ettik. İkizlerin yaşaması için ne gerekiyorsa yaptık. Prematüre olarak doğan bebekler 2,5 ay süren tedavinin sonunda sağlıklarına kavuştu. Zeliha bebek 1 kilo 600 grama, İsa bebek ise 2,5 kiloya ulaştı. Yaşama şansı az olan bebeklerimizi şimdi taburcu ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

MUCİZE GERÇEK OLDU
İkiz bebek dünyaya getireceğini öğrenince çok şaşırdığını, erken doğum ile de bebeklerinin yaşama tutunması için günlerdir dua ettiğini söyleyen anne Hansal Aktoprak, 2,5 ay içerisinde yaşadıklarını mucize olarak tanımladı. Doğumun ardından sağlık sorunları yaşadığını ve ikiz bebeklerini dünyaya geldikten 15 gün sonra görebildiğini anlatan Aktoprak, "Bebeklerimi ilk gördüğümde çok heyecanlandım. Ama çok küçük ve yaşama şansları azdı, öyle ki, avucuma sığıyorlardı. Bebeklerimin yaşamayacağını düşünmüştüm. O an çok üzüldüm. Bebeklerimi yeni doğan servisine alarak 2,5 burada yatırdılar. Artık umudumu kesmişken, mucizelere bağlı olarak bebeklerimin her geçen gün büyüdüklerini sağlıklı olduğunu öğrendim. Doktorlar adeta kendi çocuklarıymış gibi bebeklerime özenle bakarak bir mucizeyi gerçekleştirdi. Allah kızımın ve oğlumun yaşamasını istedi" dedi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu ayağından sakatlanan işsiz baba Kasım Aktoprak ise, ikiz bebeklerinin hayata tutunmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Şanlıurfa Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doktor Mehmet Demir ise, 2009 yılı içerisinde hastanelerinde 19 bin bebeğin dünyaya geldiğini söyledi.

DHA