Dünya Parklarda sigara içmek yasaklandı

Parklarda sigara içmek yasaklandı

Paylaş
Parklarda sigara içmek yasaklandı

New York'ta parklar, plajlar ve Times Meydanı gibi yaya alanlarında sigara içme yasağı getirildi

Rir radyo programına katılan kentin milyarder Belediye Başkanı Michael Bloomberg, "Yasak kapsamına otobüs duraklarını da almayı planlıyoruz. İtirazlar çok olsa da bunun arkasında duracağız ve otobüs duraklarında da sigara içmek yasak olacak" dedi.

Kendisi de daha önce sigara içen ve birkaç sene önce sigarayı bırakan Bloomberg, sigara içen bir kişinin çevresindeki insanları dumanı ile rahatsız etme hakkı olmadığını düşündüğünü vurgulayarak, yasak alanlarını daha da genişletmeyi düşündüklerinin altını çizdi.

Daha önce, Manhattan Adası, Staten Adası, Bronx, Brooklyn ve Queens bölgelerini kapsayan New York şehri sınırları içinde kapalı alanlarda uygulanan sigara içme yasağı, Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in geçen hafta imzaladığı sözleşme ile genişletilmişti.

Buna göre New York’ta parklarda, plajlarda, açık yüzme havuzlarında, marinalarda, büyük rekreasyon alanlarında ve Times Meydanı, Union Meydanı gibi yaya alanlarında, 23 Mayıs'tan itibaren sigara içilemeyecek. Bu alanlarda sigara içenlere 100 dolar ceza kesilecek.

Haberin Devamı