Dünya Paris-Roma uçağında korku dolu anlar

Paris-Roma uçağında korku dolu anlar

Paylaş
Paris-Roma uçağında korku dolu anlar

Alitalia'nın Paris - Roma seferini yapan uçağını, küçük bir bıçakla kaçırmaya çalışan Kazakistanlı Valeriy Tolmachev, kabin ekibi ve yolcular tarafından etkisiz hale getirildi

Uçağı Libya’ya yönlendirmek isteyen Tolmachev’in UNESCO’da danışmanlık yaptığı belirtildi. İtalyan ulusal havayolu şirketi Alitalia’ya ait AZ329 sefer sayılı Paris - Roma seferini yapan uçakta, inişe yaklaşık 30 dakika kala korku dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Kazakistan asıllı, 48 yaşındaki Valeriy Tolmachev olduğu açıklanan saldırgan, 131 yolcusu bulunan uçağı küçük bir bıçakla kaçırma teşebbüsünde bulundu. Yolcuların verdiği bilgilere göre Tolmachev, bıçağı bir hostesin boynunun üzerinde tutarak, hiçbir şey söylemeden uzun süre güldü. Panik yaşanan uçaktaki kabin ekibinden 4 kişi ve bazı yolcular hemen Tolmachev’i etkisiz hale getirdi.

TRABLUS’A GİTMEK İSTEMİŞ

UNESO’da danışmanlık yaptığı belirtilen 48 yaşındaki Valeriy Tolmachev, uçak Türkiye saatiyle dün 23.05 sıralarında Roma Fiumicino Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra gözaltına alındı.

Sabıka kaydı veya herhangi bir terörist girişimin içinde olmadığı açıklanan Tolmachev’in, polise neden uçağı kaçırmak istediğini açıklayamadığı belirtildi. Uçağı Trablus’a yönlendirmek istediği kaydedilen Valeriy Tolmachev’in bıçak dayadığı hostesin ise boynunda küçük sıyrıklar oluştuğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yolcular, havalimanında bekleyen basın mensuplarına korku dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

Esma ÇAKIR/ROMA, (DHA)