Hayvanlar - Çevre 'Parçalı ay tutulması' ilgiyle izlendi
Paylaş
'Parçalı ay tutulması' ilgiyle izlendi

Ay tutulması hem dünyanın hem de ülkemizin gündeminde. Ortadoğu, Avrupa, Pasifik ve Asya gibi çeşitli kıtalarda görülen 'Kısmi Ay tutulması' en net bir şekilde Rusya'da takip edildi. Tutulma Türkiye'de 22:18'de sona erdi

Ayın bakır renginde görüldüğü 'Parçalı ay tutulması' gerçekleşti. Astronomi meraklılarının bekledikleri tutulma, Türkiye'den de gözlendi.

Ülkemizden de izlenebilen olan kısmi Ay tutulması, Türkiye saati ile (TSİ) 20:23 sularında dünyanın tam gölge konisine girerek parçalı tutulma başladı. Tutulma ortasına 21:20 civarında ulaşarak ve TSİ 22:18’de sona erecek. Tutulma Türkiye'nin her yerinden büyük ilgiyle izlendi.

EN SON AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞTİ?


En son ki tam tutulma 28 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşti. Bir sonraki tam tutulma 1 yıl sonra 27 Temmuz 2018 Cuma günü gerçekleşecek.

AY TUTULMASI NEDİR?

Ayın çeşitli evreleri bulunur ve bu her evrenin bir ismi vardır. Ay tutulması olayı yaşandığı zaman ay dolunay görünümünde bulunur. Ay tutulmasında tutulma olayı yaklaşık olarak 1 saat civarı sürer. Günümüze kadar gerçekleşmiş olan ay tutulması olayında en küçük zaman sınırı ise 40 dakika olarak belirlenmiştir.
Ayın gölgede kalmış olduğu ay tutulması olayında dünya, güneş ve ay çizgisinin farklı kombinasyonlar yaşanabilmektedir.


Ay tutulması ne zaman? (Kısmi ay tutulması saat kaçta?)

Haberin Devamı