Spor Para-Taekwondo'da Ayşe Dudu Karatay dünya şampiyonu oldu

Para-Taekwondo'da Ayşe Dudu Karatay dünya şampiyonu oldu

Paylaş
Para-Taekwondo'da Ayşe Dudu Karatay dünya şampiyonu oldu

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup edip Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Ampute A Milli Futbol Takımımızın ardından, bir sevinç de Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda yaşadık. Büyükşehir Kağıtsporlu Ayşe Dudu Karatay altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'da 59 ülkeden 263 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 7. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’na ülkemizden 15’i erkek 8’i kadın olmak üzere 23 sporcu katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nün başarılı taekwondocusu Ayşe Dudu Karatay, K42 +58 kiloda milli takım adına mücadele etti.

Zorlu rakiplerini geride bırakan Karatay altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.


RUSYA'NIN ARDINDAN İKİNCİ SIRADAYIZ


Para-Taekwondonun 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na kabul edilmesinin ardından düzenlenen ilk şampiyona olan 7. Dünya Para-Taekwondo Şampiyonası’nda Türk taekwondocular 7 final müsabakası yaparak ve toplamda 10 madalya kazanarak başarılı bir grafik gösterdi.

Sporcularımız şampiyonayı 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamladı. Milli takımımız elde ettiği bu sonuçlarla genel sıralamada Rusya’nın ardından 2’nci oldu.

DHA

Haberin Devamı